Lorenzo: Να ξεκινήσει νωρίτερα ο αγώνας

Για αλλαγή στην ώρα διεξαγωγής του πρώτου αγώνα στην πίστα του Qatar, κάνει έκκληση ο Jorge Lorenzo, εξηγώντας και τους λόγους… Δείτε τι λέει.

Ο Jorge Lorenzo, επιστρέφοντας από ανάρρωση μετά τον τραυματισμό του στο σκαφοειδές οστό, συμμετείχε στις δοκιμές του Qatar, οι οποίες είναι και οι τελευταίες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος του 2019. Ωστόσο, ο Ισπανός τονίζει ότι πρέπει οπωσδήποτε, να αλλάξει η ώρα έναρξης του γεγονότος, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, ο Lorenzo ζητά εκκίνηση του αγώνα στις 19.00 τοπική ώρα, στην χειρότερη περίπτωση –αν είναι δυνατόν και πιο νωρίς. Δείτε τι είπε επί τούτου: «Έπεσα άσχημα στο τέλος της βραδιάς γιατί η θερμοκρασία έπεσε πολύ και υπήρχε πολλή υγρασία στην πίστα. Πολλοί αναβάτες έπεσαν. Για αυτό θα θέλαμε να μιλήσουμε σοβαρά με τον Carmelo Ezpeleta και όσους αποφασίζουν το πρόγραμμα του αγώνα, γιατί αν μπορούσαμε να το τοποθετήσουμε νωρίτερα, θα ήταν πολύ καλύτερα για την ασφάλεια των αναβατών»

Ο αγώνας πέρσι, είχε μετακινηθεί επίσης στις 19.00 το απόγευμα, ωστόσο ο Lorenzo θεωρεί ότι η έναρξη φέτος, πρέπει να γίνει ακόμη πιο νωρίς. «Ελπίζω ότι θα μπορούμε να το τροποποιήσουμε κατά μισή ώρα, μία ώρα… όσο περισσότερο γίνεται επειδή αν είμαστε άτυχοι και έχουμε μια πολύ υγρή νύχτα για τον αγώνα, θα είναι επικίνδυνο»