O Jorge Lorenzo στην παρουσίαση της ομάδας της Repsol Honda.

Lorenzo: Μιλά για όλα πριν την έναρξη της σεζόν

Εξηγεί τον τραυματισμό του και σχολιάζει την σχέση του με τον Marc Marquez, αλλά και πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει την συνύπαρξη τους.

Ο Jorge Lorenzo στάθηκε άτυχος λίγο πριν τις πρώτες δοκιμές της χρονιάς, αφού τραυματίστηκε ξανά στον αριστερό καρπό του κατά την διάρκεια προπόνησης στην Ιταλία. Με τις δοκιμές της Sepang να είναι χαμένη υπόθεση πλέον, ο Jorge εξήγησε πως έγινε το συμβάν, ενώ μίλησε και για πολλά ακόμα.

Σχετικά με τον τραυματισμό, ο 32χρονος νέος αναβάτης της Repsol Honda δήλωσε: «Ήταν η πρώτη μέρα που οδηγούσα σε μια πίστα χώματος στην Ιταλία. Έκανα λάθος να μην ελέγξω σωστά την πίστα και σε κάποια σημεία της υπήρχε λάσπη που ήταν δύσκολο να δεις. Η επιφάνεια μου φάνηκε τέλεια και στεγνή, αλλά αντιθέτως υπήρχε λάσπη και μόλις πέρασα το σημείο, έχασα το μπροστινό και έπεσα με πολύ χαζό τρόπο»

«Ο καρπός μου δεν είχε αναρρώσει τελείως μετά την Ταϋλάνδη και η πίεση που δέχθηκε το σκαφοειδές το έκανε να σπάσει. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε εγχείρηση, καταλαβαίνοντας τις ειδικές απαιτήσεις αυτού του οστού. Υπολογίζω ότι θα είμαι στο 80-85% μου στο τεστ του Κατάρ, για να είμαι 90-95% έτοιμος στον πρώτο αγώνα. Έτσι είναι… προφανώς δεν περίμενα να τραυματιστώ, ήταν μια άτυχη στιγμή» είπε ο Lorenzo.

Ο «99» αναφέρθηκε συνοπτικά και στον νέο του ομόσταυλο, λέγοντας ότι έχει πολλά να μάθει ακόμα: «Ήρθα σε μια νέα ομάδα και ο Marc είναι πάρα πολύ δυνατός. Είναι παγκόσμιος πρωταθλητής που ξέρει πολύ καλά την Honda. Σήμερα είναι δύσκολο να προσαρμοστείς στις MotoGP μοτοσυκλέτες γιατί είναι πολύ πολύπλοκες, όπως κατάλαβα με την Ducati. Δεν είναι απλό να αλλάζεις μοτοσυκλέτες, αλλά η προσαρμογή μου στην Honda πήγαινε αρκετά καλά στην Valencia και την Jerez. Σίγουρα είναι ένας τομέας όπου ο Marc έχει πλεονέκτημα. Θα έλεγα ότι είναι φαινόμενο και έχω πολλά πράγματα να μάθω από αυτόν (…). Θα δούμε πως θα πάει»