Ο Jorge Lorenzo

Lorenzo: «Δεν ήθελα να πέφτω άλλο»

Σπάει την σιωπή του με μια δυνατή εξομολόγηση ο Jorge Lorenzo, μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση. Τι ήταν αυτό που τον επηρέασε ώστε να εγκαταλείψει τους αγώνες;

Ο Jorge Lorenzo ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει τους αγώνες από του χρόνου, μια απόφαση την οποία κάποιοι έλαβαν ως εξέλιξη-σοκ, αλλά και μια μεγάλη μερίδα κόσμου περίμενε. Λίγο καιρό μετά την λήξη του πρωταθλήματος του 2019, ο Jorge Lorenzo μιλά για την απόφασή του και τους παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτή.

Ένας αναβάτης που ταλαιπωρήθηκε ουκ ολίγον με τραυματισμούς και πτώσεις, ο Jorge ένιωσε ότι έφτασε η στιγμή να σταματήσει αυτό. Δηλώνει χαρακτηριστικά: «Οι τραυματισμοί μου επιτάχυναν την απόφαση μου να αποσυρθώ. Αν δε συνέβαιναν, θα είχα μείνει και θα προσπαθούσα να είμαι ανταγωνιστικός. Όταν ξεκινήσαμε είχα 5 σοβαρούς τραυματισμούς και την τελευταία φορά, χτύπησα στο κεφάλι και δεν μπορούσα να θυμηθώ τίποτα.»

«Υπήρχαν πολλοί παράγοντες: Η μοτοσυκλέτα δεν ταίριαζε στο οδηγικό στυλ μου, δεν είχα κίνητρο και δεν είχα υπομονή να περιμένω ένα χρόνο ακόμα, είμαι ήδη 32. Επίσης οι τραυματισμοί στην πλάτη είναι σοβαροί, δεν είναι σαν να χτυπάς το χέρι ή το πόδι σου. Μπορεί να μείνεις παράλυτος. Ένιωσα ότι πρέπει να είμαι πιο προσεκτικός, δεν ήθελα να πέφτω άλλο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισπανός.