H Kawasaki θα είναι από τους πρωτοπόρους προς μια νέα εποχή μετακίνησης με μοτοσυκλέτα.

Kawasaki: Νέα συνεργασία-κλειδί με την Bosch

H πρώτη εταιρεία που θα λάβει «Προχωρημένα Συστήματα Αναβάτη» για τις νέες μοτοσυκλέτες της θα είναι η Kawasaki, με τις απαιτήσεις για το μέλλον να μεγαλώνουν. Δείτε περισσότερα.

Είναι γεγονός ότι τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και ασφαλείας, που κυριαρχούν πλέον στα αυτοκίνητα, σταδιακά θα εμφανιστούν και στην μοτοσυκλέτα. Η Bosch είναι μία από τις πρωτοπόρες μάρκες στον τομέα και ήδη εργάζεται σε νέες τεχνολογίες, ενώ σε συνεργασία με την Kawasaki, ανακοίνωσε μια νέα συμφωνία συνεργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Kawasaki ανακοίνωσε ότι το 2021, θα παρουσιάσει μια μοτοσυκλέτα που θα εξοπλίζεται με την πλατφόρμα «Advanced Rider Assistance Systems» της Bosch. Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει προσαρμοζόμενο cruise control, προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης και έλεγχο τυφλών σημείων, τα οποία εργάζονται ταυτόχρονα και το ένα σε συνεργασία με το άλλο.

Σύμφωνα με όσες πληροφορίες έγιναν διαθέσιμες μέχρι τώρα, η επέμβαση των συστημάτων θα είναι «ελαφρά» και όχι δραστική –δηλαδή π.χ., το σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης δεν θα ενεργοποιεί τα φρένα αυτόματα, απλά θα ειδοποιεί τον αναβάτη για κίνδυνο σύγκρουσης με το προπορευόμενο όχημα. Το δε cruise control, όταν ενεργοποιηθεί, θα μπορεί να διατηρεί σταθερή την απόσταση της μοτοσυκλέτας από το προπορευόμενο όχημα.

Η Kawasaki δεν ανακοίνωσε ακόμα ποια θα είναι η μοτοσυκλέτα που θα εξοπλιστεί με τα συστήματα αυτά (να βάλουμε εμείς ένα στοιχηματάκι, ότι θα είναι η Versys 1000;). Προς το παρόν, περιμένουμε περισσότερα.