Το Kawasaki Concept J μπορεί να μπει σύντομα στην παραγωγή...

Kawasaki: Ναι, έρχεται τετράτροχη «μοτοσυκλέτα»!

Την ύπαρξη τετράτροχου μοντέλου τύπου μοτοσυκλέτας, που έρχεται σύντομα σε παραγωγή, παραδέχθηκε η Kawasaki με συνέντευξη στελέχους της στο εξωτερικό. Δείτε περισσότερα.

Η Kawasaki είχε ήδη επιδείξει τις ερευνητικές της τάσεις για το μέλλον της μοτοσυκλέτας με το Project J, το τετράτροχο concept που είχαμε δει για πρώτη φορά το 2013. Μια ιδιαίτερα φουτουριστική άποψη ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα, το Project J προκαλεί τα όρια της μοτοσυκλέτας ως ορισμό κατ αρχήν, αφού έφερε 4 τροχούς με δυνατότητα κλίσης στις στροφές. Ακόμα, δεν είχαμε κάτι νεώτερο για είσοδο του οχήματος αυτού στην παραγωγή… φαίνεται όμως  ότι αυτό ίσως αλλάξει.

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν στο ιταλικό Motociclismo, οι Sergio Vicarelli και Giovanni Poli της Kawasaki Ιταλίας, παραδέχθηκαν ότι υπάρχει τετράτροχη «μοτοσυκλέτα» στα σκαριά! Δια στόματος Sergio Vicarelli, η απάντηση στον Ιταλό συνάδελφό μας ήταν η εξής: «Έχουμε ένα τεράτροχο project και θα έρθει στην αγορά στο σχετικά κοντινό μέλλον». Ο Vicarelli ωστόσο δεν αποκάλυψε τίποτα περισσότερο για το θέμα…

Παράλληλα, ο Vicarelli μίλησε για τα υπό ανάπτυξη ηλεκτρικά πλάνα της Kawasaki: «Δεν έχει νόημα να το αρνηθούμε, όλοι οι κατασκευαστές και εμείς μαζί, εργαζόμαστε σε αυτό τον τομέα. Το πρόβλημα είναι να μπορέσεις να κρατήσεις την ταυτότητά σου και ένα συγκεκριμένο τεχνολογικό επίπεδο. Μέχρι το 2030 θα έχουμε ένα τεράστιο άλμα ποιότητας με την χρήση γραφενίου στις μπαταρίες, που θα τους επιτρέψει να γίνουν μικρότερες και γρηγορότερες στην επαναφόρτιση. Όταν όλα αυτά τα ζητήματα λυθούν, οι ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες θα γίνουν ενδιαφέρουσες»