Ηλεκτροκινητήρα στον τροχό φέρεται πως θα έχει το νέο μοντέλο της KYMCO.

KYMCO: Κι άλλο ηλεκτρικό scooter;

Ένα νέο μοντέλο με ηλεκτροκίνηση φαίνεται να ετοιμάζει η KYMCO για το άμεσο μέλλον. Πότε και που θα γίνει διαθέσιμο;

KYMCO: Συναρπαστική απόδοση με XCITING VS 400

Με την ηλεκτροκίνηση να κερδίζει σταδιακά έδαφος στον κόσμο του δικύκλου, πληροφορίες από την Ιταλία θέλουν την KYMCO να εργάζεται σε ένα νέο ηλεκτρικό scooter. Το μοντέλο ωστόσο δεν θα έχει την ίδια φιλοσοφία με το iOnex που είδαμε πριν λίγο καιρό, αλλά θα φέρει διαφορετική κατασκευή με ακόμη πιο αστικό προσανατολισμό.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο μοντέλο Nice 100 EV από την KYMCO, θα φέρει ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στον πίσω τροχό, μια λύση που καθιστά περιττή την χρήση εξωτερικού συστήματος συστήματος μετάδοσης και επιτρέπει σχεδίαση του ηλεκτροκινητήρα ειδικά για την αποστολή που θα αναλάβει. Ο εν λόγω ηλεκτροκινητήρας θα έχει ισχύ 2 ίππων, αλλά μια εκπληκτική ροπή στα 5 kgm (!), μια τιμή που συνήθως την συναντά κανείς σε κινητήρα 500 κυβικών περίπου!

Φυσικά με την ενσωμάτωση του μοτέρ στον πίσω τροχό, ένας κατασκευαστής μπορεί να ελευθερώσει περαιτέρω χώρο στο μοντέλο του, προκειμένου να τοποθετήσει μπαταρίες ή χώρους αποθήκευσης. 

Οι πληροφορίες θέλουν το νέο μοντέλο να διατίθεται στην Ταϊβάν στο τέλος του έτους, κάνοντας το ντεμπούτο του, ενώ στην υπόλοιπη Ασία θα φτάσει το 2020. Για την Ευρώπη, ωστόσο, δεν έχουμε ακόμη κάποια επίσημη πληροφόρηση.