KTM: Δοκιμάζει ηλεκτρικό «πατίνι»;

Με ένα εντελώς νέο για την ΚΤΜ όχημα, εθεάθη δοκιμαστής αναβάτης από κατασκόπους του εξωτερικού. Δείτε περισσότερα...

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ

Είναι αυτό ένα «πατίνι» ή ορθότερα, scooter, από την ΚΤΜ; Μάλλον ναι, είναι η απάντηση των Βρετανών spies που παρακολουθούν στενότατα τις κινήσεις της Αυστριακής εταιρείας. Σύμφωνα με το τελευταίο ρεπορτάζ, η ΚΤΜ δοκιμάζει αυτό το νεωτεριστικό δίκυκλο όχημα για μελλοντική παρουσίαση!

Οι φωτογραφίες έχουν απαθανατιστεί κοντά στα πεδία δοκιμών της ΚΤΜ και μας δείχνουν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον όχημα: Αρχικά, οι τροχοί είναι ακτινωτοί, ενώ έχουν μια σημαντική διαφορά μεγέθους: Ο εμπρός είναι διαμέτρου 21 ιντσών, ενώ ο πίσω φαίνεται αρκετά μικρότερος. Μάλιστα, στο εμπρός σύστημα φαίνεται η χρήση ενός πιρουνιού τύπου ποδηλάτου –ένα πεδίο στο οποίο έχει δραστηριοποιηθεί ήδη η KTM.

Φυσικά έχουμε να κάνουμε με ένα ηλεκτροκίνητο όχημα, όπως προδίδει ο εμφανής ηλεκτροκινητήρας στο κέντρο του πίσω τροχού, αλλά και το εμπρός φωτιστικό σώμα και η οθόνη πληροφοριών (!) μπροστά από τον αναβάτη. Είναι άμεσο επακόλουθο, να εικάσουμε ότι η μπαταρία βρίσκεται κάτω από το δάπεδο του οχήματος καταλαμβάνοντας όλο τον διαθέσιμο χώρο.

Τι ετοιμάζει η ΚΤΜ λοιπόν; Με όλο και περισσότερους κατασκευαστές να πειραματίζονται στο πεδίο της «αστικής κινητικότητας» ή urban mobility, όπως είναι διεθνώς γνωστό, δεν είναι απίθανο η μάρκα του Mattighofen να επιθυμεί το δικό της μερίδιο σε αυτή την αγορά. Μόνο ο χρόνος θα δείξει φυσικά, τις οριστικές κινήσεις της.