Μαύρες στατιστικές σημάδεψαν το καλοκαίρι του 2019 στην γειτονική Ιταλία, όσον αφορά τα ατυχήματα μοτοσυκλετιστών.

Ιταλία: Αιματοβαμμένο το φετινό καλοκαίρι

Τις περισσότερες απώλειες αναβατών σε όλη της την ιστορία κατέγραψε η Ιταλία, με πάνω από 200 ανθρώπους να χάνουν την ζωή τους στην άσφαλτο. Δείτε περισσότερα.

Τεράστιο πρόβλημα, με πολλαπλά παρακλάδια σε κοινωνικό και εκπαιδευτικό επίπεδο, αποκαλύφθηκε στην Ιταλία, με την δημοσίευση των αριθμών των θανάτων σε δυστυχήματα με μοτοσυκλέτες. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η γειτονική μας χώρα κατέγραψε το πιο αιματηρό καλοκαίρι ολόκληρης της ιστορίας της, με τους υπεύθυνους ερευνητές μάλιστα να μην είναι καθόλου αισιόδοξοι.

Πιο συγκεκριμένα, μόνο στα 18 Σαββατοκύριακα από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, στους ιταλικούς δρόμους σκοτώθηκαν 215 αναβάτες. Η χειρότερη στατιστική καταγράφηκε το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, με 22 θανάτους. Δηλαδή, 11 άτομα την ημέρα!

Οι Ιταλικές αρχές εξέφρασαν φόβο ότι, μετά από χρόνια σταθεροποίησης, στο τέλος του 2019 οι στατιστικές θα είναι κάκιστες σημειώνοντας άνοδο των θανάτων στο δρόμο. Γιατί όμως αυτή η κατάσταση; Οι Ιταλοί κάνουν λόγο για μειωμένη αστυνόμευση και κακές δομές (τι σύμπτωση, και εμείς εδώ στην Ελλάδα τα ίδια λέμε), αλλά και την ανάγκη για καλύτερη οδηγική παιδεία. Μάλιστα, αιχμηρή η πένα του δημοσιογράφου της DueRuote, που κάνει λόγο για… «τεταρτοκοσμικές» συνθήκες στους Ιταλικούς δρόμους! Φανταζόμαστε τι θα έλεγε ο άνθρωπος αν βρισκόταν στην Ρωσία ή στην Κίνα…

Μπορεί η είδηση να αφορά την Ιταλία και όχι άμεσα εμάς, αλλά χρησιμοποιείστε την ως αφορμή για πρόληψη: ΔΕΝ πρέπει, εν έτει 2019, να υποτροπιάζουμε σε τέτοιες καταστάσεις. Και επειδή προφανώς, δεν περνούν όλα από το χέρι μας για να είμαστε ασφαλείς στο δρόμο, ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε σε αυτά που μπορούμε.