Θα μπορούσε να αλλάξει άραγε η αγωνιστική διαδρομή στο νησί, για να αποσυμφορηθεί η κίνηση τις ημέρες του αγώνα;

Isle of man: Ζητούν την αλλαγή της διαδρομής!

Μια πρωτοφανή, αν τελικά γίνει, μεταβολή στην πλέον ιστορική αγωνιστική διαδρομή του κόσμου ζητούν ιθύνοντες από το «νησί». Δείτε περισσότερα.

Είναι δυνατόν να αλλάξει ποτέ, η πιο σημαντική ιστορικά διαδρομή αγώνων μοτοσυκλέτας του κόσμου; Μπορεί κάποιος να «αγγίξει» το θρυλικό TT, στο Isle of Man, το οποίο συνεχίζεται για 108 χρόνια, παρά τις απώλειες που το σημαδεύουν κάθε χρόνο; Καλή ερώτηση. Φαίνεται ότι κάποιοι από τους ιθύνοντες του αγώνα μιλούν για αλλαγή της διαδρομής του «νησιού»…

Πρόκειται για τον Andrew Jessop, ο οποίος είναι επικεφαλής της επιτροπής του Braddan, ο οποίος επικαλείται προβλήματα πρόσβασης στην κούρσα και μεγάλα μποτιλιαρίσματα, τις ημέρες των αγώνων. Προς το παρόν, υπάρχει ένα δρόμος μιας λωρίδας, που οδηγεί από το εσωτερικό στο εξωτερικό της αγωνιστικής διαδρομής, στον οποίο δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα για τους θεατές και τους κατοίκους, σύμφωνα με τον Jessop.

Ο ίδιος είπε: «Τις τελευταίες ημέρες πολλοί άνθρωποι μού είπαν  ότι θα κολλούσαν στην κίνηση για πάνω από μία ώρα, στον δρόμο πρόσβασης. Αυτή είναι μια ώρα στην ζωή τους που δεν θα την πάρουν πίσω, υπάρχει μεγάλη ενόχληση και εκνευρισμός για αυτό το γεγονός. Έκανα συζητήσεις με το Τμήμα Δομών με προτάσεις που μου έγιναν, να αλλάξει  η διαδρομή του αγώνα. Θα χρειαστούν και εργασίες στις δομές φυσικά». 

Πολλοί σίγουρα θα κάνουν λόγο για «ιεροσυλία» η παρόμοια σχόλια σχετικά με το Isle of Man, ωστόσο δεν μας εκπλήσσει η είδηση των μποτιλιαρισμάτων και των προβλημάτων πρόσβασης στο «νησί», αφού η δημοτικότητα του αγώνα παραμένει υψηλή. Ωστόσο ο Jessop προσπαθεί ως ένας εκ των αρμοδίων, να βρει μια λύση στο πρόβλημα. Όπως αναφέρουν τα ξένα μέσα, υπάρχουν προτάσεις που μιλούν για κατασκευή νέου οδικού άξονα πρόσβασης για την αποσυμφόρηση του νησιού, μέχρι το 2022. Ωστόσο, προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάτι παραπάνω. Αν θέλετε την γνώμη μας, θα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει η διαδρομή του αγώνα.