Ασχημα τα νέα από το Isle of Man...

Isle of man: «Τέλος» το ΤΤ Zero

Στον πάγο βάζουν οι διοργανωτές του TT τον αγώνα ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών ΤΤ Zero, τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια. Δείτε τι συνέβη.

Σε μία μάλλον δυσάρεστη είδηση από το Isle of Man, αποφασίστηκε από την κυβέρνηση του Manx και την διοργάνωση του αγώνα, να μπει στον πάγο ο «TT Zero». Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για τον αγώνα ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών (η λέξη Zero συνδέεται με τους μηδενικούς ρύπους) που γινόταν παράλληλα με τα κύρια event και τις «συμβατικές» μοτοσυκλέτες.

Ο αγώνας TT Zero δεν θα πραγματοποιηθεί, λοιπόν, το 2020 αλλά και το 2021. Οι λόγοι πίσω από αυτή την ματαίωση είναι οικονομικής φύσεως, αφού το κόστος συμμετοχής στην κατηγορία αυτή είναι τεράστιο και οι συμμετοχές μειώνονταν δραματικά. Η κυβέρνηση του Manx θα προσπαθήσει, κατά την διάρκεια των 2 ετών αυτών, να προσεγγίσει παράγοντες και υποστηρικτές για την συνέχεια του αγώνα και την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων. Ακόμα, γίνεται αναφορά για σχέδιο περαιτέρω ανάπτυξης της τεχνολογίας της ηλεκτροκίνησης και στο ίδιο το Isle of Man, σε επίπεδο υποδομών και χρηστικότητας.

Για το θέμα μίλησε ο Rob Callister, μέλος της επιτροπής τουρισμού και μηχανοκίνητου αθλητισμού:  «Παραμένουμε αφοσιωμένη στις αρχές και το πάθος που κινητοποιούν όλους όσους ασχολούνται με το ΤΤ Zero και την βιομηχανία της καθαρής τεχνολογίας. Πρόθεση μας είναι να δημιουργήσουμε μια περίοδο αναστολής για το event έτσι ώστε η βιομηχανία μοτοσυκλέτας στο σύνολο, να μπορέσει να φτάσει τα επιτεύγματα κάποιων κατασκευαστών, ομάδων και πανεπιστημίων μέχρι τώρα. Είμαστε πολύ περήφανοι για όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα στους άνευ ρύπων αγώνες στο ΤΤ»

Και όλες αυτές οι εξελίξεις, την στιγμή που η ηλεκτροκίνηση ακόμα πασχίζει να διαδοθεί σε ευρύτερο επίπεδο, έχοντας από ότι φαίνεται να αντιμετωπίσει ακόμα, πολύ ισχυρά εμπόδια.