Intermot 2018: Νέο Triumph Street Twin

H ανανεωμένη εκδοχή της classic μοτοσυκλέτας της Triumph αποκαλύφθηκε στην Intermot με κάθε επισημότητα. Ποιες είναι οι αλλαγές που φέρει;

Μετά την Street Scrambler, ήταν η σειρά της Triumph Street Twin να αποκαλυφθεί. Η μοτοσυκλέτα της Triumph φέρει επίσης την αύξηση ισχύος του δικύλινδρου κινητήρα των 900 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 65 ίππους πλέον, κατά 10 περισσότερους από αυτόν του απερχόμενου μοντέλου.

Οι αλλαγές στο μοτέρ είναι οι ίδιες με αυτές που έγιναν στο street scrambler, με τον κόφτη να βρίσκεται 500 στροφές ανά λεπτό ψηλότερα, το καπάκι των βαλβίδων να είναι από μαγνήσιο, ενώ οι άξονες και ο στροφαλοφόρος είναι νέοι και ελαφρύτεροι. Ο συμπλέκτης είναι επίσης νέος, τεχνολογίας Torque Assist που προσφέρει μια πιο μαλακή αίσθηση στην μανέτα.

Νέες είναι οι δαγκάνες φρένων του Street Twin, οι οποίες είναι 4πίστονες από την Brembo, όσο και το πιρούνι εμπρός. Στα ηλεκτρονικά, οι riding modes Rain και Road είναι μια νέα προσθήκη, ενώ έχει επαναρυθμιστεί η απόκριση του γκαζιού. Traction control που απενεργοποιείται περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, όπως φυσικά και σύστημα ABS. Παράλληλα, στον προαιρετικό εξοπλισμό θα διατίθεται σύστημα ένδειξης της πίεσης των ελαστικών, σε πραγματικό χρόνο. 

Το νέο Street Twin προσφέρεται με νέα σέλα, ανανεωμένο φινίρισμα και νέους, χυτούς τροχούς αλουμινίου που έχουν υποστεί μηχανουργική κατεργασία. Το πίσω φωτιστικό σώμα είναι LED, ενώ μια θύρα USB για φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών έχει επίσης τοποθετηθεί.

Για το μοντέλο λανσάρονται επίσης, πάνω από 140 αξεσουάρ Triumph για να προσφέρουν στον αναβάτη πολλές επιλογές customizing, ενώ δύο εργοστασιακά πακέτα εξοπλισμού –Urban Ride και Café Custom- θα βρίσκονται επίσης στις επιλογές κατά την αγορά. Τρεις χρωματικοί συνδυασμοί ανακοινώθηκαν: Matt Ironstone, Korosi Red και Jet Black.