Μεγάλες αλλαγές ξημερώνουν για την αγορά μοτοσυκλέτας της Ινδίας...

Ινδία: Ηλεκτροκίνηση με νόμο μέχρι το 2025

Δραστικές αλλαγές στην μεγαλύτερη αγορά μοτοσυκλέτας στον κόσμο έρχονται στα επόμενα 5 χρόνια. Δείτε τι θα γίνει.

Η Ινδία είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη αγορά μοτοσυκλέτας του κόσμου: Αυτή την στιγμή κυκλοφορούν στην χώρα 22 εκατομμύρια (!!) δίκυκλα, ενώ 1 στις 6 μοτοσυκλέτες παγκοσμίως πουλιέται στην Ινδία.  Ωστόσο η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα υπερπλυθησμού αλλά και μόλυνσης, δύο ζητήματα στα οποία η ηλεκτροκίνηση θα μπορούσε να κάνει την διαφορά.

Κάπως έτσι φαίνεται να σκέφτεται και η ινδική κυβέρνηση, η οποία ανακοινώνει την εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης ως νόμο, μέχρι το 2025. Πιο συγκεκριμένα, κάθε δίκυκλο αντίστοιχο με κυβισμό 150 κυβικά και κάτω θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά ηλεκτρικό. Η στρατηγική εφαρμογής του μέτρου θα είναι η εξής: Μεγάλης έκτασης προώθηση των ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών μέχρι και το 2023, με καθολική υποχρέωση το 2025 για όλες τις μικρές μοτοσυκλέτες.

Η εφαρμογή του μέτρου αυτού, αν γίνει τελικά, έχει στόχο να επηρεάσει τις κατηγορίες με τις περισσότερες πωλήσεις για την Ινδία, δηλαδή τις μικρές μοτοσυκλέτες και τα scooters. Σκεφτείτε ότι, αυτή την στιγμή, τα ηλεκτρικά δίκυκλα που πουλιούνται στην Ινδία φτάνουν τις 126.000 κομμάτια, που και πάλι ως αριθμός ζαλίζει – μία από τις «μικρότερες» κατηγορίες της Ινδικής αγοράς είναι 4 φορές μεγαλύτερη από την δική μας! Μέσα από αυτά τα μέτρα, ο αριθμός αυτός αναμένεται να ανέβει ακόμα περισσότερο.

Όπως και να έχει, η Ινδική κυβέρνηση σκέφτεται επιθετικά με την ηλεκτροκίνηση, μια φιλοσοφία προσέγγισης που συζητιέται έντονα καθώς όσο περνάει ο καιρός, η «προθυμία» για την μεγάλη αλλαγή από όλους τους εμπλεκόμενους, δεν είναι καθόλου υπολογίσιμη…