Ιδού το νέο Zapp i300

To ιδιαίτερο ηλεκτροκίνητο Scooter από την Βρετανία αποκαλύφθηκε και επίσημα. Πως σας φαίνεται;

Μετά από ένα σύντομο teasing, η Βρετανική εταιρεία Zapp, νέα στον χώρο των scooters, αποκάλυψε το νέο i300. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα μικρού μεγέθους, ενδιαφέρουσας εμφάνισης μοντέλο με τεχνικά χαρακτηριστικά που θα συζητηθούν.

Το μοντέλο, εκτός του ότι είναι αρκετά αντισυμβατικό στην εμφάνισή του, είναι παράλληλα αρκετά μικρό σε μέγεθος, ενώ φαίνεται άμεσα το σημείο που αποκαλυπτόταν στο teaser: Πρόκειται για το πλαίσιο-υποπλαίσιο που βλέπετε, που εκτείνεται σε όλο το μοντέλο και αποτελεί και την βάση της σέλας. Όπως είναι αναμενόμενο, το i300 θα εστιάζει στην αστική μετακίνηση. 

Το μοντέλο εξοπλίζεται με έναν αερόψυκτο ηλεκτροκινητήρα, ισχύος 19 ίππων ο οποίος προσφέρει μια επιτάχυνση από στάση μέχρι τα 48 χλμ/ώρα, σε 2,4 δευτερόλεπτα. Το scooter ζυγίζει 90 κιλά, ενώ οι μικρές μπαταρίες που θα φέρει θα έχουν την μορφή packs με βάρος λιγότερο από 5 κιλά η καθεμία. Ο αναβάτης θα μπορεί να τις αφαιρεί και να τις φορτίζει στο σπίτι του, σε μια απλή οικιακή πρίζα. Το i300 θα φέρει επίσης και τεχνολογία «ανάκτησης ενέργειας στο φρενάρισμα», η οποία θα επιστρέφει ηλεκτρική ενέργεια στις μπαταρίες, όταν ο αναβάτης θα κλείνει το γκάζι.

Στα φρένα το μοντέλο εξοπλίζεται με δύο δίσκους, διαμέτρου 220 και 190 χιλιοστών εμπρός και πίσω αντίστοιχα, ενώ η εμπρός δαγκάνα είναι τετραπίστονη και ακτινική (!). Το πίσω ελαστικό είναι ειδική κατασκευή πολύ χαμηλού προφίλ, ενώ θα γεμίζεται με άζωτο από το εργοστάσιο.

Το μοντέλο είναι ήδη διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας –φυσικά για την βρετανική αγορά-, με την τιμή του να βρίσκεται στο επίπεδο των 6.300 λιρών ή αντίστοιχα, 7.100 ευρώ περίπου. Εσείς… ανεβαίνατε;