Ιδού το Triumph Rocket III TFC!

Αποκάλυψη για την κορυφαία μοτοσυκλέτα της Triumph που φαίνεται να επιστρέφει και επισήμως! Δείτε περισσότερα…

Μετά από φήμες και εμφάνιση «σκόρπιων» σχεδίων και φωτογραφιών, το νέο Triumph Rocket III έκανε την εμφάνισή του με ακόμη πιο επίσημο τρόπο: Μέσα από την νέα σειρά μοντέλων TFC της εταιρείας. Να θυμίσουμε εδώ ότι TFC σημαίνει Triumph Factory Custom, με απλά λόγια εργοστασιακές βελτιώσεις μοντέλων της γκάμας.

Η αποκάλυψη του Rocket III TFC έγινε μέσω μιας concept μοτοσυκλέτας, όπως λένε οι άνθρωποι της Triumph, που το εμφάνισαν δίπλα στην Thruxton R TFC. Καθώς είναι σχεδόν αδιανόητο, η εταιρεία να κατασκεύασε ένα ολόκληρο νέο μοντέλο μόνο και μόνο για να το δείξει ως concept σε έκδοση TFC, ο ξένος τύπος θεωρεί βέβαιη την εμφάνιση της έκδοσης παραγωγής, προς το τέλος του 2019.



Η νέα Rocket III αναμένεται βελτιωμένη σε αρκετούς τομείς σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά. Ο τρικύλινδρος των 2,3 λίτρων θα κερδίσει κυβισμό, φτάνοντας ίσως τα 2,5 λίτρα και αποδίδοντας 180 ίππους και 23,5 kgm ροπής. Η μοτοσυκλέτα θα χτίζεται σε ένα καινούργιο, σχεδιασμένο από το μηδέν πλαίσιο, ενώ το συμβατικό ψαλίδι της προηγούμενης γενιάς αντικαθίσταται από ένα νέο μονόμπρατσο, που θα φιλοξενεί και τον άξονα μετάδοσης.

Πολλές αλλαγές αναμένονται και σε άλλα μέρη της μοτοσυκλέτας. Τα όργανα θα έχουν την μορφή οθόνης, ο φωτισμός σε όλη την μοτοσυκλέτα θα είναι τύπου LED, ενώ τα φρένα θα προέρχονται από την Brembo. Νέα θα είναι –όπως όλα δείχνουν- η εξάτμιση τύπου 3-1-3, ενώ το concept μοντέλο επιδεικνύει μια εναλλάξιμη σέλα για μονό ή διπλό κάθισμα.

Φαίνεται λοιπόν πως ο τρικύλινδρος λεβιάθαν επιστρέφει για τα καλά και θα τον δούμε αργότερα μέσα στην χρονιά. Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες…