Οι δύο μοτοσυκλέτες της BMW σε όλο τους το μεγαλείο.

Ο Tom Sykes

Ο Markus Reitenberger

Ιδού η ΒMW S1000RR των WSBK!

Παρουσιάστηκε και επίσημα, η αγωνιστική BMW που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα WSBK του 2019. Απολαύστε…

Η BMW κάνει μεγάλη επιστροφή στο πρωτάθλημα των World Superbikes, με την ριζικά ανανεωμένη S1000RR για το 2019 και πριν λίγες ώρες, παρουσιάστηκε η αγωνιστική που θα διεκδικήσει τον τίτλο. Η S1000RR των WSBK θα οδηγηθεί από τους Tom Sykes και Markus Reitenberger.

Στην μοτοσυκλέτα έχουν επιλεχθεί γνώριμα χρώματα για μια BMW, όπως το λευκό, το κόκκινο και το μπλε, ενώ έντονα διακριτό είναι το γνωστό Μ από την M-Division –κάτι νέο για τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της BMW που συνοδεύονταν από το ακρωνύμιο HP4.

Όπως είναι αναμενόμενο για μια μοτοσυκλέτα σχεδόν μισού εκατομμυρίου, τα περιφερειακά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι κορυφαία: Η εξάτμιση είναι της Akrapovic, τα προστατευτικά του κινητήρα προέρχονται από την GB Racing, αξεσουάρ της Renthal Και της Alpha κοσμούν το μοντέλο και οι αναρτήσεις προέρχονται από –ποια άλλη- την Ohlins. Εντύπωση ωστόσο προκαλεί η επιλογή της BMW στα φρένα: Χρησιμοποιεί εξαρτήματα της Nissin και όχι της Brembo – η τελευταία σχεδόν μονοπωλεί τους αγώνες, τα τελευταία χρόνια.

Η ισχυρή επιστροφή της BMW στους αγώνες Superbikes συνοδεύεται φυσικά και από τις αντίστοιχες προσδοκίες, καθώς πέρα από την εντελώς νέα μοτοσυκλέτα, η ομάδα έχει και ένα ακόμα όπλο: ο Tom Sykes είναι ένας από τους καλύτερους αναβάτες του Grid, με έναν παγκόσμιο τίτλο το 2013 και ένα πολλά υποσχόμενο οδηγικό στυλ. Φυσικά οι ίδιοι οι αγώνες θα δείξουν τι μπορεί να κάνει η νεοσύστατη ομάδα…