Ο Andrea Iannone επιχειρεί να δικαιωθεί στο σκάνδαλο doping που τον επιβαρύνει.

Iannone: Θα ασκήσει έφεση στις 4 Φλεβάρη

Θα υπερασπιστεί περαιτέρω την αθωότητα του σχετικά με το σκάνδαλο doping ο Andrea Iannone, ο οποίος θα ασκήσει έφεση επί των ευρημάτων στα δείγματα του. Δείτε περισσότερα.

Ο 30χρονος Andrea Iannone εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως είναι αθώος, όσον αφορά την υπόθεση doping που τον βαραίνει. Συγκεκριμένα, ο αναβάτης της Aprilia θα ασκήσει έφεση όσον αφορά τα τελευταία ευρήματα και την ποινή αποκλεισμού του, μια διαδικασία που θα τον φέρει ενώπιον του Διεθνούς Πειθαρχικού Δικαστηρίου της FIM στην Ελβετία. Η ημερομηνία που θα γίνει αυτό, ορίστηκε η 4η Φεβρουαρίου.

Να θυμίσουμε εδώ ότι ο Andrea Iannone κατηγορείται ότι έκανε χρήση στεροειδών ουσιών στο Grand Prix της Μαλαισίας, αφού και τα δύο δείγματα ούρων που έδωσε εμφάνισαν την ουσία, ωστόσο το δείγμα Β σε πολύ μικρότερη συγκέντρωση από ότι το Α. O Iannone και οι δικηγόροι του ισχυρίζονται ότι η παρουσία της ουσίας στον οργανισμό του αναβάτη, οφείλεται σε μολυσμένο φαγητό στο οποίο ο Iannone εκτέθηκε ίσως επανειλημμένα – ο Iannone, μέχρι την στιγμή του αγώνα έμενε ήδη περίπου έναν μήνα στην Ασία.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα βγει εντός 45 ημερών, ωστόσο ο Iannone αναμένεται ότι θα ζητήσει επίσπευση της διαδικασίας, προκειμένου να χάσει όσο λιγότερη δράση γίνεται. Ωστόσο, ο Ιταλός μένει εκτός των πρώτων δοκιμών της χρονιάς, που θα γίνουν στις 6 Φεβρουαρίου, ενώ σε περίπτωση που δεν αποδείξει την αθωότητα του, αντιμετωπίζει ποινή αποκλεισμού έως και 4 χρόνια.