H Husqvarna Norden 901

Husqvarna Norden 901: Μπαίνει στην παραγωγή!

Επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι το Husqvarna Norden 901 θα ξεκινήσει να παράγεται με στόχο την διάθεση της στις αγορές παγκοσμίως, σύντομα. Δείτε περισσότερα.

Αυτά και αν είναι ευχάριστα νέα. Μόλις ανακοινώθηκε με επίσημο δελτίο τύπου, ότι η Husqvarna Norden 901, μια μοτοσυκλέτα που είδαμε ως concept στην EICMA, παίρνει και επίσημα το πράσινο φως για παραγωγή. Η Norden 901 θα γίνει έτσι, η πρώτη ταξιδιωτική μοτοσυκλέτα που θα παράξει η Husqvarna, όπως η ίδια ανακοινώνει.

Η Norden 901 είχε προκαλέσει… παράκρουση παγκοσμίως όταν παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην EICMA φέτος. Όχι απλά αποτέλεσε το επίκεντρο της προσοχής στο περίπτερο, αλλά συγκέντρωσε διθυραμβικά σχόλια από όλους με αρκετούς αναβάτες και ανθρώπους του χώρου, να την χαρακτηρίζουν μέχρι και «την καλύτερη μοτοσυκλέτα της έκθεσης»! Είναι φυσικό ότι, μετά από τέτοιο feedback, το μοντέλο θα έπαιρνε το πράσινο φως για την παραγωγή. Σκεφτείτε ανάλογα, την περίπτωση του Yamaha Tenere 700 και την επιτυχία που ακολούθησε –ένα μοντέλο μάλιστα, στο οποίο το Norden 901 είναι ευθέως ανταγωνιστικό.

Η Husqvarna επιβεβαίωσε και κάποια τεχνικά στοιχεία για την μοτοσυκλέτα: Ο κινητήρας θα είναι ο δικύλινδρος LC8c με κυβισμό 889.5 κ.εκ., ειδικά ρυθμισμένος για χρήση τουρισμού. Οι τροχοί της Norden θα έχουν διάμετρο 21 και 18 ιντσών, εμπρός και πίσω αντίστοιχα, τονίζοντας έτσι ότι το μοντέλο θα είναι ξεκάθαρα on-off δυνατοτήτων. Τέλος, οι αναρτήσεις επιβεβαιώνεται ότι θα προέρχονται από την WP.

Περισσότερα δεν αποκαλύπτονται ακόμα και, όπως δήλωσε η εταιρεία, θα μας κοινοποιηθούν όταν η μοτοσυκλέτα θα πλησιάζει στην στιγμή της παγκόσμιας παρουσίασης της ως μοντέλο παραγωγής.