Honda XR650L Analog: Προς τιμήν του Hayden

Μια μοτοσυκλέτα που τιμά την flat-track αγωνιστική απαρχή του Nicky Hayden, δημιουργημένη από έναν πασίγνωστο οίκο customizing στην Αμερική… Απολαύστε την.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Ο αδικοχαμένος Nicky Hayden αγαπήθηκε όσο λίγοι αγωνιζόμενοι μοτοσυκλέτας στην ιστορία και ο θάνατός του το 2017, ήταν ένα μεγάλο σοκ για τον χώρο. Η Honda Αμερικής αποφάσισε να τιμήσει τον Hayden, ο οποίος έγινε και μέλος του AMA Hall of Fame, δωρίζοντας δύο μοτοσυκλέτες Honda στην Analog Motorcycles, με σκοπό να δημιουργηθούν δύο ειδικά μοντέλα προς τιμήν του «Kentucky Kid».

Η XR650L που βλέπετε είναι η μία εκ των δύο μοτοσυκλετών (η άλλη είναι μια CBR1000RR), η οποία τροποποιήθηκε κατάλληλα προκειμένου να απεικονίσει μια πτυχή, της αγωνιστικής ζωής του Nicky Hayden. Ο επικεφαλής της Analog Motorcycles, Tony Prust, ανέλαβε πλήρως το έργο, έχοντας μάλιστα και το «καλλιτεχνικό ελεύθερο» από την Honda Αμερικής να δημιουργήσει ό, τι ο ίδιος ήθελε.

Φυσικά, ο Prust επέλεξε την flat track οδό για να δημιουργήσει πάνω σε μια XR650L, η οποία θα έπρεπε να παραμείνει νόμιμη για κυκλοφορία στο δρόμο, όπως ζήτησε η ΑΜΑ. Η αρχή έγινε με την κατασκευή του ρεζερβουάρ και της ουράς από αλουμίνιο, κάτι που έκανε ο ίδιος ο Prust. Στην ουρά τοποθέτησε μια custom σέλα και δύο number plates και έβαψε το ρεζερβουάρ στον χρωματικό συνδυασμό της αγωνιστικής Honda RC51 του 2002.

Το υποπλαίσιο τροποποιήθηκε κατάλληλα για την νέα ουρά, ενώ εντελώς νέα ήταν και τα φτερά εμπρός και πίσω. Το μπροστινό σύστημα προέρχεται από ένα KTM 690 Enduro και είναι τροποποιημένο στα χαρακτηριστικά της Honda, το πίσω αμορτισέρ είναι της Hyperpro και οι τροχοί είναι ακτινωτοί, διαμέτρου 19 ιντσών εμπρός και πίσω.

Νέο είναι το FCR καρμπυρατέρ της Keihin, διαμέτρου 41 χιλιοστών, η νέα εισαγωγή και το φίλτρο K&N, αλλά και ο υδραυλικά ελεγχόμενος συμπλέκτης από την Magura. H μετατροπή ολοκληρώνεται με το νέο τιμόνι, τα καβαλέτα, το όργανο και τους διακόπτες, που τοποθετήθηκαν στην μοτοσυκλέτα.