Honda: Στόχος για 15% πωλήσεις ηλεκτρικών έως το 2030

Honda: Στόχος για 15% πωλήσεις ηλεκτρικών έως το 2030

Η Honda θέτει νέους στόχους διασφαλίζοντας ότι τουλάχιστον το 15% των νέων μοντέλων της που θα πωλούνται έως το 2030, θα είναι ηλεκτροκίνητα, νούμερο που θα ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Δεν είχε ασχοληθεί σοβαρά μέχρι στιγμής

Μέχρι στιγμής, η Honda δεν έχει δώσει το απαιτούμενο βάρος σε ότι αφορά την ηλεκτροκίνηση και τις μοτοσυκλέτες, σε αντίθεση με την τετράτροχη γκάμα. Για του λόγου το αληθές, η ιαπωνική μάρκα δεν έχει εμφανίσει ακόμα κάποιο σημαντικό ηλεκτρικό μοντέλο, ενώ δεν αναμένεται να παρουσιάσει και κάποιο στο άμεσο μέλλον. Εξαιρούνται της παραπάνω πρότασης, τα ηλεκτρικά σκούτερ Benly-e, Canopy-e και Gyro-e που διατίθενται στην εγχώρια αγορά της Ιαπωνίας, κυρίως για επαγγελματική χρήση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τουλάχιστον 2 εκατομμύρια ηλεκτρικά μοντέλα μέσα σε μόλις 7 χρόνια

Ωστόσο, τα μελλοντικά πλάνα της Honda αλλάζουν, αφού όπως δήλωσε και η εταιρεία με τη δημοσιοποιημένη έκθεση βιωσιμότητας, θέλει το 15% των συνολικών πωλήσεων των μοτοσυκλετών μέχρι το 2030 να είναι ηλεκτρικά. Μεταφράζοντας τα νούμερα και κάνοντας τις πράξεις μπορούμε να βγάλουμε αρκετά συμπεράσματα για τη μελλοντική πορεία της. Το 2021 η Honda πούλησε συνολικά 16,8 εκατομμύρια δίτροχα οχήματα (ανεξαρτήτως κατηγορίας), με μόλις το 0,01% από αυτά να είναι ηλεκτρικά, ήτοι λιγότερα από 2.000 μοντέλα. Από αυτό συμπεραίνουμε ότι, το 15% σημαίνει τουλάχιστον 2 εκατομμύρια ηλεκτρικά μοντέλα μέσα σε μόλις 7 χρόνια. Αν λάβουμε υπόψη και το ρεκόρ που είχε κάνει η μάρκα στην προ COVID εποχή, ο αριθμός αυτός θα ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια.

Εναλλάξιμες μπαταρίες & έξυπνη μορφή «επικοινωνίας» μοτοσυκλετών

Στα ηλεκτρικά της πλάνα συμπεριλαμβάνονται, εκτός της ανάπτυξης και δημιουργίας νέων μοντέλων και η εξέλιξη τεχνολογιών, όπως αυτή της swappable μπαταριών που χρησιμοποιείται κατά κόρων στις ασιατικές χώρες. Η εν λόγο τεχνολογία επιτρέπει την εναλλαγή μπαταρίας, τοποθετώντας την «ξεφόρτιστη» σε έναν δημόσιο διαθέσιμο σταθμό φόρτισης και λαμβάνοντας μία πλήρως φορτισμένη. Επιπλέον, οι Ιάπωνες εργάζονται και σε μία έξυπνη μορφή σύνδεσης δεδομένων «Sensing 360» μεταξύ των δικών της μοντέλων και με αυτά άλλων κατασκευαστών, δίνοντας τη δυνατότητα στις μοτοσυκλέτες να «επικοινωνούν» μεταξύ τους.
 

Ήρθε ώρα της Honda να ασχοληθεί με τα ηλεκτρικά!
Δεν είχε επικεντρωθεί σοβαρά στην εξέλιξή τους έως τώρα.
Αυτό σημαίνει τουλάχιστον 2 εκατομμύρια ηλεκτρικά μοντέλα μέσα σε μόλις 7 χρόνια
Είσαι περίεργος να δεις τι «κίνηση» θα κάνει η Honda στα ηλεκτρικά;
Μήπως κάτι ξέρουν και δεν έχουν ασχοληθεί ακόμα;

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »