Honda: Πωλείται και ένα CBR1000 από τα WSBK

Μια από τις επίσημες μοτοσυκλέτες του πρωταθλήματος από το Big-H, βρίσκεται στο σφυρί. Με πόσα αποκτάς ένα αυθεντικό WSBK εργαλείο;

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Φαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό, είναι της… μοδός το «ξεπούλημα» limited και καθαρόαιμων αγωνιστικών εργαλείων από ομάδες, σε μια προσπάθεια κάλυψης οικονομικών αναγκών στην αυγή μιας νέας αγωνιστικής χρονιάς… και αφού μάθαμε την προηγούμενη εβδομάδα, για την πώληση των αγωνιστικών Aprilia RSV4 της ομάδας του Milwaukee, σήμερα θα ρίξουμε μια ματιά στην αγωνιστική Honda του PJ Jacobsen, που επίσης βρίσκεται στο σφυρί.

Η μοτοσυκλέτα που βλέπετε είναι μια από τις Honda CBR1000RR SP2 που χρησιμοποίησε η ομάδα Triple M στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbikes. Είναι προικισμένη με… θησαυρούς περιφερειακών και, όπως θα διαβάσετε και παρακάτω, το εξοπλιστικό της επίπεδο κάνει τα 40.000 ευρώ που η ομάδα ζητά για αυτή, να φαίνονται μάλλον λίγα.

Για τι εξοπλισμό μιλάμε; Αρχικά, ο κινητήρας είναι στα χαρακτηριστικά της Ten Kate, ρυθμισμένος για κορυφαία WSBK απόδοση, ενώ έχει κατασκευαστεί και αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Cosworth! To κιβώτιο ταχυτήτων είναι το αγωνιστικό του HRC και η ηλεκτρονική είναι της Magneti Marelli. Το ψαλίδι της μοτοσυκλέτας έχει φτιαχτεί από την Suter και αποτελεί ένα κομψοτέχνημα από αλουμίνιο που φήμες λένε ότι μόνο του, κοστίζει πάνω από 10.000 δολάρια!

Κατά τα άλλα, το πιρούνι είναι φυσικά Ohlins, οι τροχοί προέρχονται από την OZ,  τα φρένα είναι της Nissin και της Yutaka και η εξάτμιση είναι της SC Project. Ολόκληρο το φέρινγκ, είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα δια χειρός Honda. Πως σας φαίνεται λοιπόν; Δίνατε ένα τέτοιο ποσό για μια τέτοια μοτοσυκλέτα;