Τα τεχνικά σχέδια της Honda για την μεταβλητή θέση οδήγησης.

Τα τεχνικά σχέδια της Honda για την μεταβλητή θέση οδήγησης.

Τα τεχνικά σχέδια της Honda για την μεταβλητή θέση οδήγησης.

Honda: Πατέντα για μεταβλητή θέση οδήγησης

Μια νέα μοτοσυκλέτα με μεταβλητή θέση οδήγησης, άρα και εργονομία, φαίνεται ότι μελετά η Honda. Δείτε περισσότερα.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Πρόσφατα, στο διαδίκτυο αναρτήθηκαν κάποια σχέδια, που συνδέονται άμεσα με το τμήμα ανάπτυξης νέων μοντέλων της Honda. Στα σχέδια αυτά, βλέπουμε ότι η Big-H μελετά την δημιουργία μιας μοτοσυκλέτας, με πολλαπλή ταυτότητα: Πιο συγκεκριμένα, με θέση οδήγησης που αλλάζει. Αλλά όχι μόνο!  

Τα σχέδια είναι αρκετά κατανοητά και ξεκάθαρα, παρά την τεχνική τους φύση. Αν τα παρατηρήσετε, θα δείτε ότι η Honda συνθέτει το σύστημά της, σε δύο επίπεδα. Το πρώτο, είναι το ρυθμιζόμενο ύψος τιμονιού –ή καλύτερα, νοητού τιμονιού καθώς στα σχέδια εμφανίζονται δύο «κλιπ-ον», μεταβαλλόμενου ύψους από την τιμονόπλακα. Μάλιστα, τα κλιπ-ον θα ανυψώνονται σε σημαντικό βαθμό, αλλάζοντας αρκετά την θέση οδήγησης.



Παράλληλα, τα σχέδια εμφανίζουν ότι ολόκληρο το μούτρο, μαζί με την ζελατίνα, θα μπορεί να ανυψωθεί, δημιουργώντας μια τουριστικού τύπου «μάσκα» με στόχο την καλή ταξιδιωτική ανεμοκάλυψη.



Ποιο είναι το πιο συναρπαστικό σημείο της είδησης, όμως; Φαίνεται ότι η Honda σχεδιάζει τα δύο συστήματα, βασισμένη σε μια… CBR1000RR! Οι superbikes με την κορυφαία οδηγική συμπεριφορά και το σπορ ταμπεραμέντο τους, αποτέλεσαν ανέκαθεν πλατφόρμες για την διεξαγωγή νέων τουριστικών η naked sport μοντέλων. Γιατί όχι, αναρωτιέται πιθανώς η Honda, να μην έχεις… 2 μοτοσυκλέτες σε μία! ¶λλωστε, λόγω της φύσης της πατέντας, δεν απαιτείται ριζικός ανασχεδιασμός σε κανένα βασικό στοιχείο του μοντέλου.

Πώς σας φαίνεται κάτι τέτοιο; Θα επιλέγατε μια μοτοσυκλέτα-χαμαιλέοντα, που θα άλλαζε ταυτότητα και εργονομία τόσο πολύ και τόσο γρήγορα; Πάμε στοίχημα ότι, αν μη τι άλλο, το νέο μοντέλο θα τραβά πανεύκολα τα βλέμματα, οπουδήποτε!