Είναι αυτή η νέα Africa Twin με τα Vehicle-to-Everything συστήματα;

Honda: Παρουσίασε «έξυπνη» Africa Twin

Στο χορό των τελευταίων συστημάτων ασφαλείας μπαίνει και η «Big-H», με την Africa Twin. Τι σχεδιάζει η εταιρεία;

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Με τις Ducati, KTM και BMW να επεξεργάζονται ήδη τις τεχνολογίες ασφαλείας του μέλλοντος, όπως τα ηλεκτρονικά αποφυγής συγκρούσεων και πλατφόρμες αυτόνομης οδήγησης και επικοινωνίας «όχημα-με-όχημα», και η Honda ανακοινώνει επίσημα την εμπλοκή της.

Συγκεκριμένα, η αποκάλυψη έγινε στο Παγκόσμιο Κογκρέσο στα Έξυπνα Συστήματα Μεταφορών, που έγινε στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Η Honda παρουσίασε μια Africa Twin, η οποία είναι «έξυπνη»: Περιλαμβάνει τεχνολογίες «Vehicle-to-Everything», με πιο απλά λόγια, πολλών ειδών αισθητήρες, κάμερες και συστήματα ελέγχου, που αναγνωρίζουν κινδύνους και καταστάσεις κατά την οδήγηση και ενεργούν προς αποφυγή ατυχημάτων.

Με την χρήση αυτών των συστημάτων, οι εταιρείες και η Honda στοχεύουν μελλοντικά, στην δημιουργία αυτού που λένε «Ασφάλεια του Σμήνους»: Όλα τα οχήματα θα επικοινωνούν ηλεκτρονικά μεταξύ τους και θα διαμοιράζονται πληροφορίες, έτσι ώστε να μειώνονται σημαντικά τα ατυχήματα, αλλά και τα κυκλοφοριακά προβλήματα! Και φυσικά, οι ίδιες τεχνολογίες κάποια στιγμή οδηγούν σε συστήματα αυτόνομης οδήγησης, τα οποία οπως ξέρουμε δεν είναι και πολύ μακριά και ήδη δοκιμάζονται. 

Προς το παρόν, παρά το γεγονός ότι φωτογραφία της «έξυπνης» Africa Twin φέρεται να δημοσιεύθηκε (την βλέπετε παραπάνω), η Honda δεν έχει ανακοινώσει περισσότερα στοιχεία. Εν αναμονή λοιπόν…