To φημολογούμενο νέο Rebel 1000 (Young Machine)

To αναμενόμενο (;) νέο GB1100 (Young Machine)

Honda: Φήμες για νέα ρετρό μοντέλα

Θα έρθει Rebel 1000 ή και νέο GB1100; Δείτε τι λένε οι Ιάπωνες για το μέλλον της Honda…

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Πριν λίγες ημέρες, σας αποκαλύψαμε στοιχεία και φήμες, που θέλουν την επόμενη Honda Africa Twin να παίρνει αύξηση στα κυβικά της, αγγίζοντας τα 1.100 στην προσπάθεια για μεγαλύτερη ισχύ και συμφωνία με τις Euro5. Το περιοδικό Young Machine δεν σταματά όμως εκεί, καθώς περιμένει νέα μοντέλα που θα επεκτείνουν την γκάμα της εταιρείας.

Τα νέα αυτά μοντέλα λέγεται ότι θα είναι ένα μεγαλύτερο σε κυβισμό Rebel 1000, αλλά και αναβίωση ενός παλιότερου μοντέλου της εταιρείας με την ονομασία GB. Ας επικεντρωθούμε προς το παρόν στο Rebel: Όπως γνωρίζουμε, αυτή την στιγμή διαθέσιμο στην αγορά είναι το Rebel 500, το οποίο χρησιμοποιεί τον δικύλινδρο των 500 κ.εκ. που εξοπλίζει όλη την σειρά CB. Οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι θεωρούν ότι θα εμφανιστεί νέο Rebel 1000, εξοπλισμένο με τον δικύλινδρο του λίτρου που φέρει η Africa Twin –μάλιστα, και με το κιβώτιο ταχυτήτων DCT.

Η χρήση του –περιορισμένων διαστάσεων- δικύλινδρου μοτέρ της Africa Twin στο Rebel, έχει λογική, καθώς η μοτοσυκλέτα θα μπορεί να είναι σημαντικά ισχυρότερη χωρίς να αυξηθεί πολύ το βάρος αλλά και οι διαστάσεις της, ενώ το δικύλινδρο σύνολο θα μπει «κουφέτο» που λέμε, στο πλαίσιο του Rebel.



Ας πάμε τώρα στο GB… Οι παλαιότεροι αναβάτες, θα γνωρίζουν το GB400, μια μοτοσυκλέτα σπορ-δρόμου με μονοκύλινδρο κινητήρα και ρετρό στυλ, που θύμιζε τις αγωνιστικές του 1960. Με τις αναχρονιστικές στυλιστικές τάσεις να βρίσκονται απλά σε… εκρηκτική άνοδο τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες μοτοσυκλέτες σε αυτό το ύφος παράγονται από τις εταιρείες. Σύμφωνα λοιπόν με τους συντάκτες του Young Machine, έρχεται το νέο… GB1100, το οποίο μάλιστα θα είναι και εντυπωσιακό εμφανισιακά (όπως δείχνει το 3D Render του).

Η μοτοσυκλέτα θα είναι ένα neo retro café racer, εξοπλισμένη με τον ΝΕΟ δικύλινδρο της Africa Twin 1100! Το μοντέλο λέγεται ότι θα εξοπλιστεί με κορυφαία περιφερειακά, ακτινωτούς τροχούς και θα έρθει έτοιμο για τα Euro 5, πιθανόν για μια έλευση στις αγορές από το 2020 και μετά.
Φυσικά ακόμη πρέπει να τηρήσουμε στάση αναμονής, καθώς οποιαδήποτε εξέλιξη, ειδικά αν συμπεριλαμβάνει το Euro5, θα λάβει χώρα αργότερα μέσα στην χρονιά…