Honda: Φήμες για X-ADV 300!

Μπορούν τα adventure scooters να επεκταθούν περισσότερο στα μεσαία κυβικά; Οι Ιάπωνες λένε ναι! Δείτε περισσότερα…

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Στον χώρο της μοτοσυκλέτας υπάρχει γενικότερα, ένας άγραφος νόμος: Όταν το κάνει η Honda, γίνεται μόδα ή κανόνας. Η Ιαπωνική εταιρεία επαναπροσδιόρισε τα όρια μεταξύ μοτοσυκλέτας adventure και scooter με το X-ADV και φήμες από την Ιαπωνία λένε, ότι τα σχέδιά της δεν τελείωσαν εκεί.

Πιο συγκεκριμένα, οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι κάνουν λόγο για ένα νέο X-ADV μοντέλο, με μικρότερο κινητήρα  στα 300 κυβικά. Πρόκειται για έναν κυβισμό πολύ επιτυχημένο στην ευρωπαϊκή αγορά και, κρίνοντας από την απίστευτη επιτυχία του X-ADV που «δίχασε» τον κόσμο, σκεφτείτε τι θα μπορούσε να γίνει  αν ένα παρόμοιο δίκυκλο παρουσιαστεί σε μια πιο διαδεδομένη κατηγορία κυβισμού. Πέρα από την τεχνογνωσία που...σίγουρα έχει, η Honda έχει ήδη και κινητήρες που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει: Τον μονοκύλινδρο του CB300R ή κάποια μονάδα βασισμένη στο μοτέρ των SH/Forza 300. 

Προς το παρόν, όλες οι πληροφορίες επί του θέματος έχουν την μορφή φήμης, καθώς υπάρχουν και μηχανολογικά θέματα που πρέπει να διευθετηθούν, όπως για παράδειγμα, το πώς ένα δίκυκλο σχεδιασμένο και για εκτός δρόμου χρήση θα μπορούσε να χρησιμοποιεί έναν «κλασικό» κινητήρα scooter με την μεγάλη σε μήκος μετάδοση ή αν θα πρέπει να βρεθούν άλλες λύσεις.

Όπως και να έχει, ένα τέτοιο νέο μοντέλο θα μπορούσε να μεταμορφώσει τον τρόπο που ένας αναβάτης επιλέγει scooter μεσαίου κυβισμού! Μένει μόνο να δούμε αν οι φήμες, θα γίνουν πραγματικότητα…   Έχουμε ακόμη μπροστά μας άλλωστε καιρό, μέχρι να φτάσουμε στην έκθεση του Τόκιο τον Οκτώβριο (που οι δημοσιογράφοι λένε ότι θα είναι η στιγμή παρουσίασης του νέου Χ-ADV 300) ή μέχρι την φετινή EICMA…