Honda: «Έξυπνο» κράνος με αναγνώριση προσώπου

Μια πατέντα που κατέθεσε η Honda, δείχνει τα σχέδιά της για την χρηστικότητα κρανών του μέλλοντος. Δείτε περισσότερα…

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Η τάση της «εξαφάνισης» του πατροπαράδοτου κλειδιού από τον χάρτη είναι πλέον έκδηλη και, μετά από τις keyless προτάσεις των εταιρειών που διαρκώς εξαπλώνονται, η Honda «ψάχνεται» με κάτι διαφορετικό. Σχέδια που αποκαλύφθηκαν από δημοσιογράφους του εξωτερικού, καταδεικνύουν μια νέα τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, μέσα από το κράνος.

Πως θα γίνεται αυτό; Σχετικά απλό, η αλήθεια είναι. Η Honda κατέθεσε μια σειρά σχεδίων, στα οποία αποκαλύπτει το πώς το σύστημα θα δουλεύει. Καρδιά του μηχανισμού θα είναι ένα κράνος με ενσωματωμένη κάμερα, συνδεδεμένη με τον εγκέφαλο της μοτοσυκλέτας. Όταν ο αναβάτης θα φορά το κράνος, η κάμερα θα αναγνωρίζει το πρόσωπό του και θα αποστέλλει σήμα «ξεκλειδώματος» στον εγκέφαλο της μοτοσυκλέτας, επιτρέποντας έτσι στον αναβάτη να την εκκινήσει.

Στόχος ενός τέτοιου συστήματος είναι (μακροπρόθεσμα, θα λέγαμε) ο πλήρης εξοστρακισμός του κλειδιού –όπως διαβάζουμε, ακόμη και ο… χώρος που καταλαμβάνει ο Keyless πομπός σε μια τσέπη, είναι ανεπιθύμητος από πολλούς αναβάτες-, σε μια εποχή που τα πάντα θα εκκινούν πιθανόν μέσω κινητού τηλεφώνου.

Φυσικά, για την εξάπλωση παρόμοιων τεχνολογιών, έχουμε ακόμα δρόμο: Τα συστήματα Keyless δεν είναι σε καμία περίπτωση ασφαλέστερα (ακόμα), από τα συμβατικά κλειδιά, ενώ φυσικά τεράστια μερίδα αναβατών και όχι μόνο, αντιδρά στην κατάργηση ενός «φυσικού» συστήματος ασφαλείας. Σίγουρα θα δούμε περισσότερα με τον καιρό, οπότε τηρούμε στάση αναμονής.