Honda CB750 «Black Swan»

Κινητήρας, πλαίσιο, τροχοί και ελάχιστα κομμάτια ακόμα: Έτσι πρέπει να είναι η μοτοσυκλέτα για τον οίκο Hookie, που διασκεύασε το Honda CB750 που βλέπετε.

Οι Γερμανοί τεχνικοί φημίζονται για την τελειομανία, την ακρίβεια και την ποιότητα στις δουλειές τους. Η Hookie, μια custom φίρμα με έδρα την Δρέσδη, δεν αποτελεί εξαίρεση και όταν ένας πελάτης ζήτησε την μετατροπή μιας Honda CB750 σε κλασικό café racer, το αποτέλεσμα ήταν εγγυημένο.

Η μοτοσυκλέτα αποσυναρμολογήθηκε στα εξ ων συνετέθη, στο δρόμο για μια κυριολεκτικά ολική επαναφορά. Κάθε custom εξάρτημα που χρησιμοποιήθηκε πάνω της είναι σχεδιασμέο και δοκιμασμένο από την Hookie την ίδια. Στην συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, οι αλλαγές ήταν τεράστιες.

Το πλαίσιο εξομαλύνθηκε, καθώς αφαιρέθηκε κάθε περιττή βάση ή εξόγκωμα, ενώ το υποπλαίσιο και η ουρά είναι νέα και κοντύτερα. Η σέλα και οι βάσεις της είναι επίσης νέα, ενώ από κάτω της φιλοξενούνται τα λιγοστά ηλεκτρονικά που η μοτοσυκλέτα χρειάζεται για να λειτουργήσει.

Το ρεζερβουάρ παρέμεινε στοκ, αλλά τροποποιήθηκε και βάφτηκε ξανά, ενώ κατόπιν η προσοχή των customizers στράφηκε στον κινητήρα. Και τα 4 καρμπυρατέρ ανακατασκευάστηκαν, αντικαταστάθηκαν όλες οι βίδες και τα παξιμάδια του, ενώ ο κινητήρας βάφτηκε σε μαύρο και χρώμα αλουμινίου με μια ματ εμφάνιση.

Μεταμορφωμένη είναι και η εικόνα στο «γραφείο» του αναβάτη, με νέες τιμονόπλακες, κλιπον και γκριπ, μανέτες και όργανο. Τέλος, η μοτοσυκλέτα φορά και ένα τελικό εξάτμισης που σίγουρα θα κάνει ακόμη πιο αισθητή την παρουσία του μοντέλου και στην… αίσθηση της ακοής!