Honda CB200 μετατράπηκε σε ηλεκτρικό

Ο κυκλώνας της ηλεκτροκίνησης έχει παρασύρει και τον κόσμο του customizing όπως αποδεικνύει αυτό το ξεχωριστό Honda CB200.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Η συνεχής εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης αλλάζει σιγά – σιγά τον τρόπο που βλέπουμε τις μοτοσυκλέτες και καθώς οι μπαταρίες και οι κινητήρες βελτιώνονται, οι επιδόσεις μιας ηλεκτροκίνητης, θα πλησιάσουν πολύ αυτές των βενζινοκίνητων μοντέλων. Τα οφέλη όμως φαίνεται ότι δεν τα ασπάζονται μόνο τα εργοστάσια, αλλά και οι customizers, όπως η Omega Mototrs στο San Francisco.

Απόδειξη αποτελεί αυτό το όμορφο Honda CB200 του 1975 το οποίο αποχωρίστηκε τον θερμικό κινητήρα του για να υποδεχθεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 13,6 ίππων που μπορεί να φτάσει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα. Οι αισθητικές αλλαγές περιορίστηκαν στο ελάχιστο, ώστε να μην επηρεαστεί δραματικά το ρετρό στιλ και έγιναν μόνο όσες ήταν απολύτως απαραίτητες προκειμένου να χωρέσουν όλα τα παρελκόμενα. Η αυτονομία της μπαταρίας δεν είναι μεγάλη, καθώς επαρκεί για μόλις 48 χιλιόμετρα, αλλά η μοτοσυκλέτα ζυγίζει 111 κιλά, είναι δηλαδή 22% ελαφρύτερη από την εργοστασιακή της μορφή.

Κάτω από το δερμάτινο tank pad κρύβεται μια οθόνη πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση της μπαταρίας, αλλά δεν υπάρχει τίποτα άλλο ψηφιακό καθώς έχει διατηρηθεί το κλασικό στρογγυλό ταχύμετρο και οι διακόπτες. Οι μηχανικοί της Omega Mototrs έχουν διατηρήσει τη μανέτα του συμπλέκτη η οποία πλέον παίζει τον ρόλο φρένου και ενεργοποιεί το σύστημα ανάκτησης ενέργειας. Τέλος, η τάπα του ρεζερβουάρ έχει παραμείνει και πλέον καλύπτει τη φίσα φόρτισης.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »