Πρωτοποριακή «V8» διάταξη μπαταριών

H Curtiss V8 του 1097

Hera: Ηλεκτρική απόγονος μιας V8

Η Curtiss θέλοντας να αποτείνει φόρο τιμής στην εικονική V8 του 1907, ετοιμάζει μια ιδιαίτερη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με «V8» διάταξη μπαταριών.

Η Hera είναι το πιο πρόσφατο project της Curtiss (πρώην Confederate) και θέλει να προκαλέσει την ίδια αναστάτωση με το πρωτοποριακό Curtiss του 1097 με τον V8 κινητήρα. Θέλοντας να κάνουν την Hera να θυμίζει την Curtiss, οι σχεδιαστές έχουν δημιουργήσει οκτώ «κυλίνδρους» με μπαταριές λιθίου μεγάλης χωρητικότητας. Ο γενικός διευθυντής της Curtiss, Matt Chambers, αναφέρει: «Με την Hera θέλουμε να κατασκευάσουμε την πιο πολυτελή μοτοσυκλέτα του κόσμου. Θα είναι η πρώτη με V8 αρχιτεκτονική μπαταριών και δυο πανίσχυρους ηλεκτροκινητήρες, δημιουργώντας μια κατηγορία από μόνη της.»

Ο Glenn Curtiss κατέκτησε τον τίτλο του γρηγορότερου ανθρώπου πάνω στη γη, σπάζοντας το ρεκόρ ταχύτητας πάνω σε μια Curtiss V8 φτάνοντας τα 220 χιλιόμετρα την ώρα στις 23 Ιανουαρίου του 1907. Η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα πάντως υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες και περισσότερη άνεση, διατηρώντας το μακρύ μεταξόνιο και τη μικρή απόσταση από το έδαφος, όπως γινόταν και με τη V8. Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά αναμένεται να παρουσιαστεί σε 18 με 24 μήνες.