Hayden: Αποσύρεται ο αριθμός 69 προς τιμήν του

Για πάντα συνδεδεμένος με τον αδικοχαμένο Hayden θα παραμείνει ο αγωνιστικός του αριθμός, ο οποίος αποσύρεται από τα Grand Prix. Δείτε περισσότερα.

Η αγάπη που ο χώρος των αγώνων μοτοσυκλέτας θρέφει για τον Nicky Hayden μας έχει δείξει πολλές όμορφες πράξεις προς τιμήν του Αμερικανού αναβάτη, που σκοτώθηκε μετά από ατύχημα με ποδήλατο, το 2017. Σήμερα, μαθαίνουμε για μια ακόμη τιμή που θα του αποδοθεί, από την διοργάνωση των Moto GP.

FIM και Dorna λοιπόν, αποφάσισαν την απόσυρση του αγωνιστικού αριθμού 69 από τους αγώνες MotoGP. Η απόφαση θα γίνει τελεσίδικη στο φετινό Grand Prix της Αμερικής, στο Circuit of the Americas, με την ανάλογη τελετή. Με απλά λόγια δηλαδή, κανένας άλλος αγωνιζόμενος από εδώ και πέρα δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τον αριθμό 69: Θα ανήκει για πάντα στον Kentucky Kid.

Ο επικεφαλής της Dorna, Carmelo Ezpeleta, είπε για το γεγονός: «Με περηφάνια ανακοινώνω ότι ο αριθμός 69 θα αποσυρθεί από τους αγώνες Grand Prix. Ο Nicky Hayden ήταν ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες στα paddocks και ένα φανταστικό παράδειγμα αναβάτη εντός και εκτός πίστας. Είναι ευχαρίστηση μου να τιμώ την κληρονομιά του μια φορά ακόμα και να διαβεβαιώσω ότι ο αριθμός 69 παραμένει συνώνυμος με έναν πρωταθλητή και θρύλο».

Σε δηλώσεις προέβη και ο Earl Hayden, ο πατέρας του Nicky: «Θα είναι μεγάλη τιμή και είναι πολύ ταιριαστό που αυτό θα γίνει στον αγώνα της Αμερικής, γιατί αυτοί οι αγώνες σήμαιναν πολλά για τον Nicky που τους περίμενε ανυπόμονα κάθε χρόνο. Για εμένα ειδικά θα είναι ένα ξεχωριστό συμβάν γιατί το 69 ήταν και δικός μου αριθμός όταν αγωνιζόμουν και ήμουν περήφανος που έβλεπα τον Nicky να τον χρησιμοποιεί σε όλη του την καριέρα»