Harley-Davidson Fat Bob Custom: Στα ίχνη του XLCR

Όταν έχεις ένα όνειρο που σου έγινε απωθημένο και αποφασίζεις να το πραγματοποιήσεις, μεγάλα πράγματα μπορεί να συμβούν. Σαν αυτή την μοτοσυκλέτα, για παράδειγμα…

Γυρίζοντας πίσω στο 1977, στην γκάμα της Harley-Davidson συναντάς το XLCR. Πρόκειται για το μόνο καθαρόαιμο café racer που έχει παράξει η Harley-Davidson, το οποίο μάλιστα είναι και αρκετά σπάνιο, αφού μόλις 3.133 αντίτυπά του υπάρχουν. Για τον Sacha Lakic, τον ιδρυτή της Blacktrack customs, η XLCR ήταν ένα όνειρο, κάτι που του «σημάδεψε την παιδική ηλικία» όπως ο ίδιος λέει. Εμπνευσμένος από το απωθημένο του αυτό, αποφάσισε να δημιουργήσει μια μοτοσυκλέτα-φόρο τιμής σε αυτό.

Βάση της εργασίας, μια Harley-Davidson Fat Bob 114, η «μεγάλη» της γκάμας. Στόχος του Lakic ήταν η μείωση του βάρους όσο περισσότερο γινόταν, η αύξηση των επιδόσεων και της ευελιξίας και φυσικά, μια μοναδική εμφανισιακή ταυτότητα. Ειδικά για τον τελευταίο λόγο, ο Lakic κράτησε μόνο το σύνολο κινητήρα-μετάδοσης και το πλαίσιο στην εργοστασιακή κατάσταση: Όλα τα άλλα τμήματα της μοτοσυκλέτας είναι είτε αναβαθμισμένα, είτε νέα.

Φυσικά τις εντυπώσεις κλέβει το ρεζερβουάρ και το πολύ μίνιμαλ κοστούμι του μοντέλου, με μια νέα ουρά και εμπρός μούτρο, όλα κατασκευασμένα από σύνθετα υλικά. Το πίσω υποπλαίσιο, είναι σχεδιασμένο και φτιαγμένο από το μηδέν σε CNC, όπως και οι τιμονόπλακες και τα μαρσπιέ. Οι αναρτήσεις εμπρός και πίσω, είναι της Ohlins, οι τροχοί είναι της Dymag, ενώ τα φρένα αναβαθμίστηκαν σε σετ της Beringer.

O Lakic κράτησε το εργοστασιακό όργανο της Fat Bob, αφού του άρεσε η σχεδίασή του, αλλάζοντας ωστόσο την θέση του και τοποθετώντας το στην μάσκα. Μια νέα εξάτμιση της Jekill & Hide, ένα νέο φίλτρο Screaming Eagle και νέα χαρτογράφηση ανέβασαν την ισχύ του μεγάλου V2 στους  105 ίππους και 16,4 kgm ροπής. Σε συνδυασμό με το βάρος  που μειώθηκε στα 248 κιλά, τις αυξημένες δυνατότητες κλίσης που ο Lakic εξασφάλισε με τα νέα εξαρτήματα, αλλά και τα ελαστικά Power RS της Michelin, η customαρισμένη Harley του Sacha είναι σίγουρο ότι προσφέρει συγκινήσεις.