Harley-Davidson Custom «Lolly pop»

Μια μοτοσυκλέτα γλυκιά και… εθιστική, σαν ένα γλειφιτζούρι! Πως σας φαίνεται η extreme δημιουργία των Moto Candy;

Όταν έχεις κάνει υπερβολική λήψη ζάχαρης, συμπτώματα όπως ακούσιο γέλιο και υπερβολική αίσθηση ενέργειας μπορούν να εμφανιστούν. Αυτό λέγεται και «sugar rush». Κατά σύμπτωση, τέτοια συμπτώματα εμφανίζονται και όταν… οδηγείς μια μοτοσυκλέτα που σε τρελαίνει με το γκάζι και την εμφάνιση της. Για αυτό τον λόγο η Moto Candy, μια ελβετική custom μάρκα, αποφάσισε να κάνει έτσι την τελευταία δημιουργία της, που βλέπετε στις εικόνες, να μοιάζει με ένα… λαχταριστό γλειφιτζούρι.

Πρόκειται για μια έμπνευση του David Maric της Moto Candy, ο οποίος ήθελε να δημιουργήσει ένα μοντέλο με εμφάνιση, εργονομία αλλά και επιδόσεις dragster. Η μοτοσυκλέτα βασίζεται σε ένα custom πλαίσιο, το οποίο κατασκεύασε η CCCP Motorcycles, ένας εξειδικευμένος κατασκευαστής πλαισίων, στα μέτρα των απαιτήσεων του Maric. Στο κέντρο του, ο Maric τοποθέτησε έναν κινητήρα από μια Harley Davidson 1200 Sportster.

Καθώς ο Maric λατρεύει την drag σκηνή, αποφάσισε να πλάσει την μοτοσυκλέτα ανάλογα: Μια χαμηλή ουρά, ψηλό και μακρύ πιρούνι, λιτή και απέρριτη κατασκευή και εργονομία που… σε ξαπλώνει στην μοτοσυκλέτα. Η χειροποίητη δουλειά που απαιτήθηκε ήταν τεράστια, καθώς ο Maric προσάρμοσε το ρεζερβουάρ, την δεξαμενή λαδιού και τα ηλεκτρικά συστήματα της μοτοσυκλέτας, κατασκεύασε μια σέλα και μια custom εξάτμιση και έβαψε την μοτοσυκλέτα σε αυτή την απόχρωση. Προσέξτε τον εμπρός «κοκοβιό» που θυμίζει περιτύλιγμα γλειφιτζουριού!

Μάλιστα, ο Maric δηλώνει πως παρά το ακραίο παρουσιαστικό της μοτοσυκλέτας, η «Lolly Pop» είναι καθόλα νόμιμη να κυκλοφορεί στο δρόμο! Αν λοιπόν έχετε σκεφτεί πολλές φορές την φράση «μοτοσυκλέτα για… γλείψιμο» αυτό το μοντέλο εδώ πλησιάζει ΠΑΡΑ πολύ στην έννοια!