Η νέα Harley-Davidson Bronx

Η νέα Harley-Davidson Bronx

Η νέα Harley-Davidson Bronx

Harley-Davidson Bronx: Παρουσιάστηκε στην EICMA

Ως μια ακόμα ένδειξη των προθέσεων της για το μέλλον, η Harley-Davidson παρουσίασε την νέα Bronx στο Ιταλικό σαλόνι. Δείτε περισσότερα…

Μαζί με την Pan America, η οποία ομολογουμένως έχει ξεσηκώσει και θετικές και αρνητικές αντιδράσεις, η Harley-Davidson παρουσίασε και την νέα Bronx, στο σαλόνι της EICMA. Πρόκειται για την τελευταία –προς το παρόν- ενσάρκωση μιας naked roadster μοτοσυκλέτας από την Harley-Davidson με ολοκαίνουργιο κινητήρα και σαφή την μεταστροφή στην φιλοσοφία της, προς το σύγχρονο και το μοντέρνο.

Η Bronx, λοιπόν, είναι μια naked μοτοσυκλέτα, που εξοπλίζεται με τον ολοκαίνουργιο κινητήρα Revolution Max, για τον οποίο αποκαλύφθηκαν περισσότερα στοιχεία. Στην περίπτωση της Bronx, μιλάμε για κυβισμό 975 κ.εκ. που αποδίδει 115 ίππους κα ι 9,6 Kgm ροπής. Ο κινητήρας είναι υγρόψυκτος, αρχιτεκτονικής V2 με 60 μοίρες γωνία και έχει σχεδιαστεί για ελαστικότητα και μεγάλη ισχύ σε ευρύ φάσμα χρήσεων. Η γωνία μεταξύ των κυλίνδρων έχει επιλεχθεί ειδικά για την αξιοποίηση νέων εισαγωγών και σωμάτων ψεκασμού που βελτιστοποιούν την ροή μίγματος, ενώ ο κινητήρας φέρει αντικραδασμικό άξονα.

Η Harley επέλεξε να μην δημοσιεύσει –ξανά- πολλές πληροφορίες, δήλωσε ωστόσο ότι η Bronx θα εξοπλίζεται με φρένα της Brembo και ελαστικά της Michelin. Η μοτοσυκλέτα λέγεται ότι θα μπει στην παραγωγή του χρόνου και ίσως την δούμε στις αγορές, από το 2021.