Στιγμιότυπο από το βίντεο, που παρουσιάζει το τρομακτικό ατύχημα του Rada.

ΗΠΑ: Αποζημίωση 21 εκ. σε αναβάτη-θύμα τροχαίου

Ποσόν-μαμούθ θα λάβει αναβάτης στην Αμερική, που τραυματίστηκε σοβαρότατα μετά από ατύχημα με αυτοκίνητο. Δείτε τι έγινε ακριβώς.

Μια κολοσσιαία αποζημίωση θα λάβει ο Matthew Rada, Αμερικανός αναβάτης μοτοσυκλέτας και γραφίστας, ο οποίος έπεσε θύμα τροχαίου τον Φεβρουάριο του 2018 στο Los Angeles. Το ατύχημα συνέβη μεταξύ του Rada, που εκείνη την στιγμή οδηγούσε την μοτοσυκλέτα του, και ενός αυτοκινήτου το οποίο οδηγούσε τεχνικός συνεργείου. Όπως κατέγραψε τρίτος αναβάτης με την κάμερά του, ο Rada χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο, που άλλαξε λωρίδα χωρίς φλας και εκσφενδονίστηκε πάνω σε φορτηγό, με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά κατάγματα σε όλο του το σώμα και κυρίως στο χέρι του και την σπονδυλική του στήλη. 

Το δικαστήριο, εξετάζοντας τα στοιχεία και ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε ήδη παραδεχθεί την ενοχή του, επιδίκασε την αποζημίωση των 21.503.420,48 δολαρίων υπέρ του Matthew Rada. Σύμφωνα με την απόφαση, ο Rada δεν θα μπορεί πλέον να εργαστεί (ο οποίος μάλιστα δούλευε στην Schuberth Β. Αμερικής ως γραφίστας), ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου το δοκίμαζε στο δρόμο έπειτα από επισκευές και δεν θα έπρεπε να είναι καν εκεί. Η καταδικαστική απόφαση βαρύνει τόσο τον τεχνικό που οδηγούσε το αυτοκίνητο, όσο και τον ιδιοκτήτη της αντιπροσωπείας στην οποία ο τεχνικός ήταν υπάλληλος.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις που έχουν επιδικαστεί ποτέ, για αποκατάσταση παθόντος από ατύχημα. Δείτε παρακάτω και το βίντεο από το συμβάν, αν πιστεύετε ότι έχετε την... ψυχική δύναμη.