Η MotoCert στο πλευρό της Panther Racing του Α.Π.Θ.

Η MotoCert συνεισφέρει με τις υπηρεσίες της στη βελτίωση της Moto3 μοτοσυκλέτας της ομάδας Panther Racing AUTh του Α.Π.Θ.

Η Panther Racing AUTh είναι μια ομάδα φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η οποία σχηματίστηκε τον Ιανουάριο του 2017 και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018 κατάφερε να σχεδιάσει και να κατασκευάσει μία πρωτότυπη αγωνιστική μοτοσυκλέτα κατηγορίας Moto3. Μάλιστα το κατάφερε με τον συνολικό προϋπολογισμό του έργου να μην ξεπερνά τις 8.500 ευρώ.



Τον Οκτώβριο του 2018, η ομάδα συμμετείχε με τη μοτοσυκλέτα της στο διεθνή πανεπιστημιακό διαγωνισμό μηχανικής MotoStudent V, ο οποίος έλαβε χώρα στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην πίστα της Aragon, όπου διεξάγεται ο αγώνας των MotoGP. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 45 ομάδες οι οποίες βαθμολογήθηκαν τόσο για τη σχεδιομελέτη της μοτοσυκλέτας τους, όσο και για την επίδοσή της σε διάφορα αγωνίσματα. Στο θεωρητικό κομμάτι, η ομάδα κατέκτησε συνολικά την 8η θέση, ενώ στο αγωνιστικό κομμάτι κατέκτησε συνολικά την 22η θέση, με την καλύτερη επίδοσή να έρχεται στο Brake Test (2η θέση).



Αυτή την περίοδο η ομάδα βρίσκεται σε φάση ανανέωσης και προετοιμασίας και ψάχνει τρόπους να βελτιώσει τη μοτοσυκλέτα, ώστε να συμμετέχει και σε επόμενους διαγωνισμούς. Η MotoCert εντάχθηκε στους υποστηρικτές της Panther Racing AUTh και χρησιμοποιώντας τα σύγχρονα συστήματά της προχώρησε σε μέτρηση και αξιολόγηση του πλαισίου της μοτοσυκλέτας παρέχοντας τεκμηρίωση και πιστοποίηση της κατάστασής του. Αυτό θα βοηθήσει στη συνέχεια στο να βελτιωθεί το στήσιμο, η συμπεριφορά και οι επιδόσεις της Moto 3 μοτοσυκλέτας και ταυτόχρονα θα την κάνει πιο ασφαλή για τον αναβάτη.  

Η MotoCert έφερε στην Ελλάδα το πιο ακριβές σύστημα μέτρησης πλαισίου και γεωμετρίας του κόσμου και δίνει πιστοποιημένες απαντήσεις για την κατάσταση της μοτοσυκλέτας ή του scooter σου. Το συγκεκριμένο σύστημα παίρνει μετρήσεις και τις συγκρίνει με αυτές του κατασκευαστή εντοπίζοντας τυχών αποκλίσεις. Η βάση δεδομένων καλύπτει περισσότερα από 1.300 μοντέλα και ανανεώνεται συνεχώς μέσω διαδικτύου.



Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της MotoCert είναι ότι δεν χρειάζεται να γίνει καμία αποσυναρμολόγηση της μοτοσυκλέτας ή του scooter. Όλες οι μετρήσεις πραγματοποιούνται από κάμερες και λέιζερ τελευταίας τεχνολογίας με τη μοτοσυκλέτα στατική και στηριγμένη στο μονό ή το διπλό σταντ. Εκτός από το πλαίσιο και το υποπλαίσιο της μοτοσυκλέτας, υπάρχει δυνατότητα ελέγχου του πιρουνιού και του ψαλιδιού, ενώ η MotoCert διαθέτει και το πρωτοποριακό σύστημα f.i.x που μετρά scooter χωρίς να χρειαστεί να αφαιρεθούν τα πλαστικά του, κάτι που ήταν αδύνατο έως τώρα. Η όλη διαδικασία χρειάζεται περίπου μια ώρα και μετά την ολοκλήρωση των μετρήσεων ενημερώνεσαι για την κατάσταση της μοτοσυκλέτας ή του scooter με έγκυρες, γραπτές πιστοποιήσεις. 

Κάνε το δίκυκλό σου πιο ασφαλές, πιο διασκεδαστικό και ανακάλυψε τα πραγματικά όριά του; Κλείσε σήμερα ραντεβού και μια από τις κινητές μονάδες της MotoCert θα βρεθεί στον συνεργάτη που εσύ έχεις επιλέξει.

Δες εδώ με 1 κλικ το κόστος κάθε υπηρεσίας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.motocert.gr
e-mail
Facebook Page