Μία νέα κοινοπραξία στον χώρο των off-road μοτοσυκλετών μόλις ξεκινά.

H KTM αγόρασε την Gas Gas

Αυστρο-Ισπανικός γάμος: Η ΚΤΜ αγόρασε πλειοψηφικό μερίδιο της γνωστής Ισπανικής μάρκα μοτοσυκλετών Gas Gas. Δείτε περισσότερα.

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ

Η KTM απέκτησε, σύμφωνα με επίσημα ρεπορτάζ από το εξωτερικό, το 60% της Gas Gas, της γνωστής εταιρείας μοτοσυκλετών trial και εκτός δρόμου με έδρα την Ισπανία. Η συμφωνία ανακοινώθηκε με δελτίο τύπου, στο οποίο αναφέρεται η νέα κοινοπραξία που έχει στόχο, την δημιουργία νέων μοτοσυκλετών βενζίνης και ηλεκτροκίνητων, στην Ισπανία.

Στο κατάλληλο δελτίο τύπου, ανακοινώνεται ότι η ΚΤΜ Industries ήρθε στην κατάλληλη συμφωνία με την Black Toro Capital, η οποία είναι η εταιρεία-γονέας της Gas Gas. Οι νέες μοτοσυκλέτες που θα παραχθούν θα φέρουν το σήμα της GAS GAS, αλλά θα αναπτυχθούν σε συνεργασία με την KTM και υπό την διαχείριση της τελευταίας.

Τα νέα μοντέλα, τόσο καύσης όσο και ηλεκτρικά, θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της μάρκας στην Girona, ενώ δεν δημοσιεύθηκαν οικονομικής φύσης στοιχεία για το deal. Φυσικά στα πλαίσια της νέας αυτής συνεργασίας, αναμένεται ότι και οι άλλες μάρκες του Group της KTM, δηλαδή η ίδια η ΚΤΜ και η Husqvarna, θα επωφεληθούν από το δίκτυο διανομής της Gas Gas και αντίστροφα.

Εμείς προσέξαμε και μία άλλη λεπτομέρεια που αναφέρεται στο δελτίο ανακοίνωσης της συνεργασίας, που μάλιστα αναγράφεται αρκετά «ψηλά» για να είναι απλά λεπτομέρεια. Αναφέρεται ότι η KTM Industries AG θα μετονομαστεί σύντομα σε «PIERER Mobility AG», πρακτικά δηλαδή η ΚΤΜ αλλάζει εταιρικό όνομα! Φυσικά η λέξη Pierer είναι το επώνυμο του επικεφαλής της, Stefan Pierer. Θα αλλάξει και Brand; Δύσκολο, θα λέγαμε εμείς… εκτός αν υπάρχει μεγάλη βεβαιότητα και διάθεση για ρίσκο.