H Electra Glide του Elvis - το αντικείμενο της δημοπρασίας.

Η Harley του Elvis δεν «έπιασε» ούτε 1 εκατομμύριο

Πολύ κάτω των προσδοκιών πουλήθηκε η Electra του Elvis Presley, για την οποία οι ειδικοί περίμεναν ότι θα γίνει η πιο ακριβοπληρωμένη μοτοσυκλέτα της ιστορίας, αλλά δεν το κατάφερε ούτε… στα μισά!

Πριν λίγο καιρό, σας γράψαμε για την Harley-Davidson FLH1200 Electra Glide του Elvis Presley, η οποία θα διατίθετο σε δημοπρασία με μία μεγάλη προσδοκία: Θα γινόταν η πιο ακριβή μοτοσυκλέτα που πουλήθηκε ποτέ στην ιστορία, αφού οι ειδικοί έλεγαν ότι θα ξεπερνούσε τα 2 εκατομμύρια δολάρια. Αμ δε!…

Σύμφωνα με πηγές του εξωτερικού, η Electra Glide του «Βασιλιά» τέθηκε κανονικά σε δημοπρασία, αλλά μετά από 21 αυξήσεις του προσφερόμενου ποσού, πουλήθηκε «μόλις» έναντι 800.000 δολαρίων. Φυσικά για εμάς τους… «κοινούς θνητούς» το ποσό είναι και πάλι κολοσσιαίο, όμως ξέρουμε πως η ελίτ αγορά των οχημάτων πολλές φορές θυμίζει χρηματιστήριο, με τα ποσά που διακινούνται και τα πάντα έχουν σημασία.

Η συγκεκριμένη Electra Glide ήταν η τελευταία μοτοσυκλέτα Harley-Davidson που ο Elvis είχε στην κατοχή του για λιγότερο από 3 μήνες, την οποία μετά πούλησε πριν το θάνατό του. Στο κοντέρ της έχει μόλις 126 μίλια (202,7 χιλιόμετρα) και είναι σε άριστη κατάσταση, αφού το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της το έχει περάσει στο μουσείο Pioneer Auto.

Παρά όμως την… αστοχία της μετοχής, η μοτοσυκλέτα κατάφερε να πλασαριστεί ως η 3η ακριβότερη που έχει ποτέ πουληθεί σε δημοπρασία, με την πρώτη θέση να κατέχει ακόμα μία Vincent Black Lightning, μια πολύ σπάνια αγωνιστική μοτοσυκλέτα του 1951 που είχε πουληθεί έναντι 929.000 δολαρίων!