H J.Juan βρίσκεται πλέον στα χέρια της Brembo.

Η Brembo εξαγόρασε την J.Juan

O κολοσσός της βιομηχανίας φρένων μοτοσυκλέτας απέκτησε την Ισπανική μάρκα, σε ένα νέο deal που δημοσιεύθηκε πριν λίγες ώρες. Δείτε περισσότερα.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Brembo προχώρησε στην εξαγορά της J.Juan, της Ισπανικής εταιρείας φρένων που τα τελευταία έτη εμφανίστηκε σε αρκετά μοντέλα, ως OEM επιλογή. Η εξαγορά έγινε έναντι 70 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν, η J.Juan κατασκευάζει εξαρτήματα φρένων στην Ισπανία και στην Κίνα (κυρίως σωληνώσεις φρένων, στην τελευταία) και αποτελούσε μια «οικογενειακή» επιχείρηση, μέχρι σήμερα. Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές ο τρόπος με τον οποίο η νέα συμφωνία θα λειτουργήσει, με την Brembo να επισημαίνει ότι πρωταρχικός της στόχος είναι η «ισχυροποίηση των δραστηριοτήτων στον πυρήνα μοτοσυκλέτας».
 
Ο Alberto Bombassei, επικεφαλής της Brembo, δήλωσε: «Αυτή η συναλλαγή είναι σε συμφωνία με την παγκόσμια στρατηγική μας και ακολουθεί την απόκτηση της SBS της Δανίας. Συνεχίζουμε να επενδύουμε με στόχο να ισχυροποιήσουμε τις δραστηριότητες μας στον πυρήνα της μοτοσυκλέτας. Η απόκτηση της J.Juan είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς, αφού ενισχύει την θέση μας ως μια εταιρεία με αυξανόμενο προσανατολισμό να προσφέρει ποικίλες, ενοποιημένες και υψηλής ποιότητας λύσεις στους πελάτες μας».