Ο Freddie Spencer

Freddie Spencer: Επικεφαλής αγωνοδικών στα MotoGP

Ένας νέος ρόλος για τον θρυλικό αναβάτη Freddie Spencer, τον οποίο αναλαμβάνει από του χρόνου. Περί τίνος ακριβώς πρόκειται;

Ο Freddie Spencer είναι ένας από τους σημαντικότερους πρώην αναβάτες και νυν παράγοντες, στον χώρο των παγκόσμιων αγώνων μοτοσυκλέτας. Για το 2019, ο Αμερικανός θρύλος των αγώνων αναλαμβάνει μια πολύ σημαντική αρμοδιότητα: Αυτή του επικεφαλής των αγωνοδικών της επιτροπής της FIM για το Moto GP.

O Spencer τοποθετήθηκε και θα αναλάβει, μια θέση την οποία κατείχε μέχρι τώρα ο Mike Webb, αλυτάρχης στους αγώνες, ασκώντας διπλό καθήκον. Με την νέα εξέλιξη, ο Webb παραμένει αποκλειστικά στον ρόλο του αλυτάρχη, ενώ ο Spencer θα έχει καθοριστικό λόγο στην εξέταση των παραβάσεων και των ποινών όταν απαιτείται.

Ο Spencer, ένας άνθρωπος που φημίζεται για τον σεβασμό που εμπνέει στον χώρο και όχι μόνο, δήλωσε ικανοποιημένος από το γεγονός, σχολιάζοντας το ανάλογα ως εξής: «Εκτιμώ  τον σεβασμό και την σκέψη, που η FIM έδειξε προσφέροντας μου τον ρόλο του επικεφαλής της επιτροπής. Ένα από τα κίνητρα που έχω κάνει όλα τα event αλλά και τα talk shows, τις εκπομπές και το βιβλίο μου, είναι λόγω του πάθους μου για το άθλημα

«Ένας από τους παράγοντες που με έκαναν να αποδεχθώ αυτή την θέση ήταν επειδή είναι μια ευκαιρία να αποτελέσω μια θετική επιρροή και μια εποικοδομητική και πρόθυμη να λύσει τα προβλήματα, φωνή, μια φωνή που μπορεί να επηρεάσει την φήμη του αθλήματός μας εντός και εκτός χώρου. Πέρασα μια ζωή αναπτύσσοντας τις ικανότητες που απαιτούνται για μια τέτοια θέση.
Ξέρω ότι είναι επιτακτικό να έχεις την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό, αλλά και την ικανότητα να επικοινωνήσεις με όλους και η απόλυτη αντικειμενικότητα είναι σημαντική για να προστατεύεται η αμεροληψία και να καλλιεργείται εμπιστοσύνη σε εμάς»
συμπλήρωσε ο Spencer.