Ο Darren Emanuel

Φόρεσε φωσφοριζέ γιλέκο και τον έσυραν στα δικαστήρια!

Μία απίστευτη ιστορία ενός αναβάτη από την Αγγλία, ο οποίος υπέστη τεράστιες ζημιές επειδή… επέλεξε να φορέσει hi-vis γιλέκο! Δείτε τι έγινε.

Εντάξει, στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι ζούμε υπό καθεστώς… παραλογίας, αλλά με αυτά που διαβάζουμε, στο εξωτερικό δεν είναι και πολύ καλύτερα. Μία ιστορία από την Μεγάλη Βρετανία, για παράδειγμα, καταδεικνύει την… μούρλα και ην παράνοια που επικρατεί στην Γηραιά Αλβιώνα σχετικά με τους μοτοσυκλετιστές και την όλη δίτροχη κουλτούρα.

Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας, ο Darren Emanuel, ένας 47χρονος αναβάτης μοτοσυκλέτας ο οποίος αποφάσισε να φορέσει ένα ειδικό γιλέκο που χρησιμοποιούν πολλοί αναβάτες στην Αγγλία, το οποίο είναι φλουο κίτρινου χρώματος με ανακλαστικές λωρίδες και την επιγραφή «POLITE notice» επάνω του. Πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία από πολλούς αναβάτες στην Αγγλία, που φορούν τέτοιου είδους γιλέκα για να προκαλούν την προσοχή των άλλων χρηστών του δρόμου, αλλά έχει πολλάκις κατηγορηθεί ότι οδηγεί σε παρεξηγήσεις. Αιτία, η μεγάλη ομοιότητα των γιλέκων «POLITE notice» με εξοπλισμό της αστυνομίας.

Αυτό ήταν και το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Emanuel. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των τοπικών μέσων, ο Emanuel δέχθηκε συστάσεις από αστυνομικό, ο οποίος του τόνισε ότι αυτό το ντύσιμο τον έκανε να μοιάζει με αστυφύλακα (κάτι που προφανώς απαγορεύεται στην Αγγλία). Όταν ο Emanuel πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να ζητήσει εξηγήσεις, βρέθηκε… κατηγορούμενος ότι είχε ντυθεί σαν αστυνομικός με στόχο την εξαπάτηση και η υπόθεσή του έφτασε στο δικαστήριο!

Τι κι αν ο Emanuel αθωώθηκε, μιας και απέδειξε ότι η χρήση αυτών των γιλέκων είναι νόμιμη...Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η ιστορία διογκώθηκε και φυσικά, η παραφιλολογία των media οδήγησε σε φήμες, ότι ο Emanuel τριγυρνούσε εσκεμμένα με την αμφίεση αυτή, παραβαίνοντας τα όρια ταχύτητας και χρησιμοποιώντας μπλε φώτα αστυνομίας! Αποτέλεσμα αυτών, ο Emanuel εξωθήθηκε σε αποχώρηση από την δουλειά του, έχασε την ασφαλιστική του κάλυψη και  έλαβε ειδοποίηση έξωσης, από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού του!

Τραβηγμένο; Σίγουρα! Αλλά όταν αναφέρεται από διεθνή και έγκυρα μέσα ενημέρωσης, σημαίνει ότι είναι μάλλον αληθές το γεγονός, το οποίο καταδενύει αν μη τι άλλο ότι η τρέλα δεν μένει μόνο… Ελλάδα, αλλά και αλλού και χτυπά ανελέητα τις ζωές κάποιων ανθρώπων…

Βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν, ο Emanuel έχει κινηθεί δικαστικά κατά όλων όσων του έχουν δημιουργήσει προβλήματα και έχει κερδίσει σε όλες τις υποθέσεις, ωστόσο ο ίδιος προειδοποιεί όποιον θα ήθελε να χρησιμοποιήσει ένα τέτοιου τύπου γιλέκο, στο μέλλον…