Fogarty: Πετάξτε τα ηλεκτρονικά στα σκουπίδια!

Κόλαφος ο πρώην ρέκορτνμαν των WSBK! Με δηλώσεις του αμφισβητεί το κατεστημένο στην κατηγορία και προτείνει την δική του λύση…

Στο πρωτάθλημα των World Superbikes, τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα. Από την μία η παντοκρατορία του Jonathan Rea και της Kawasaki, από την άλλη οι γκάφες με τους κανονισμούς, η μειωμένη υποστήριξη των εργοστασίων και το διαρκώς φθίνον θέαμα, έχουν δημιουργήσει μια μαύρη εποχή, με τους ιθύνοντες να αναζητούν διέξοδο. Την δική του άποψη για μέρος του προβλήματος, εκφράζει –εμφατικά και αντισυμβατικά- ο Carl Fogarty.

O Fogarty κάνει μια…αναδρομή στην δική του εποχή, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι τα ηλεκτρονικά πρέπει απλά, να καταργηθούν! «Πάρτε όλα τα ηλεκτρονικά και ρίξτε τα στον μεγάλο κάδο. Θα πρέπει να οδηγείτε με τον έλεγχο του καρπού σας όπως στα BSB, όπως έπρεπε να κάνω εγώ. Τώρα όλα είναι ηλεκτρονικά. Ξέρω ότι δεν θα γυρίσουμε πίσω και όταν εφευρίσκεις κάτι, δεν μπορείς να το εξαφανίσεις. Αλλά τα ηλεκτρονικά τα κάνουν όλα τόσο βαρετά. Αυτά κερδίζουν τους αγώνες. Είναι τρελό» είπε ο πολυπρωταθλητής.

«Στη δική μου εποχή, όταν τα λάστιχα είχαν καταστραφεί, έπρεπε να αλλάξεις στυλ οδήγησης, να χρησιμοποιήσεις το κιβώτιο ταχυτήτων περισσότερο, να είσαι πιο όρθιος και να αλλάζεις ταχύτητες γρήγορα. Αυτό μπορούσα να το κάνω πολύ καλά.» συμπλήρωσε ο Fogarty σχετικά με την άποψή του.

Παράλληλα, ο αναβάτης μίλησε και για την ομογενοποίηση των «χαρακτήρων» στα πρωταθλήματα του σήμερα: «Νομίζω ότι δεν επιτρέπουν στα παιδία σήμερα να είναι προσωπικότητες. Δεν μπορούν να πουν ότι θέλουν, όπως μπορούσα εγώ ή ο Scott Russel ή ο Colin Edwards. Οι χορηγοί αρέσκονται στα καλά πράγματα τύπου Rossi. Θέλουμε να ξαναδούμε αναβάτες διαφόρων εθνικοτήτων να παλεύουν εναντίον τους και να μην αρέσει ο ένας στον άλλο. Σήμερα είναι όλα τόσο ασφαλή και τόσο προβλέψιμα»