Είναι γνήσιο τέκνο της οικογένειας Ζ και δεν διστάζει να το φωνάξει.

Αιχμηρό και επιθετικό το μικρό Ζ παρόλη τη μικρή σιλουέτα του.

Σχεδίαση – Ποιότητα κατασκευής – Με την ίδια.. Ζ φιλοσοφία

Το γεγονός που εντυπωσιάζει περισσότερο στο νέο Ζ650, είναι οι compact διαστάσεις του, που φέρνουν στο μυαλό μοτοσυκλέτες μικρότερων κατηγοριών. Αυτό βέβαια δεν έχει καμία επίπτωση στο αισθητικό κομμάτι που παραμένει επιθετικό, συνδυάζοντας τα στοιχεία της σειράς Ζ, με τη λεπτή και αθλητική σιλουέτα του.

Το νέο μοντέλο διατηρεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία της σειράς Sugomi, με το μυώδες παρουσιαστικό, την μικρών διαστάσεων ουρά και το στενό κουστούμι. Ο σπορ χαρακτήρας είναι διάχυτος σε ολόκληρο το σώμα της κατασκευής , με το εμπρός τμήμα να περιλαμβάνει την μυώδη μάσκα με μια μικρή ζελατίνα και το πίσω μέρος με την ανασηκωμένη ουρά να τονίζει τη μοναδικότητα του Ζ650, με το ολοκαίνουργιο LED πίσω φως, που σχηματίζει το σύμβολο Ζ όταν είναι αναμμένο. Στο πλαϊνό μέρος έχουν χρησιμοποιηθεί τα απολύτως απαραίτητα, με τα πλαστικά έχουν κοντή και μίνιμαλ σχεδίαση, και σε συνδυασμό με το νέο πλαίσιο χωροδικτύωμα, αποκαλύπτουν τη γυμνή brutal πλευρά του Z650. Όπως εξάλλου αρμόζει σε μια naked κατασκευή που σέβεται τον εαυτό της και θέλει να λέγεται σπορ.

Ο νέος πίνακας οργάνων, το καλλίγραμμο ψαλίδι,  το επανασχεδιασμένο ρεζερβουάρ, τα φρένα τύπου μαργαρίτα και οι νέας σχεδίασης ζάντες, δίνουν εξτρά πόντους αντανακλώντας το σπορ χαρακτήρα του. Προσπαθώντας να αξιολογήσω το μεσαίο Ζ με ποιοτικά κριτήρια, δεν κατάφερα να βρω κάποιο ψεγάδι. Η συναρμογή των κομματιών δεν παρουσιάζει τριγμούς και ατέλειες, οι καλωδιώσεις είναι τακτοποιημένες χωρίς να εμποδίζουν,  ενώ η βαφή σε πλαστικά και πλαίσιο κινείται σε υψηλά επίπεδα. Οι διαθέσιμοι χρωματισμοί είναι τρείς: ¶σπρο με Μαύρο μεταλλικό, Μαύρο Μεταλλικό και Τιτάνιο με Μαύρο μεταλλικό.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ