Oι προδιαγραφές ρύπων Euro 5+ γίνονται ακόμα πιο αυστηρές στα σημεία.

Oι προδιαγραφές ρύπων Euro 5+ γίνονται ακόμα πιο αυστηρές στα σημεία.

Euro 5+: Νέες προδιαγραφές ρύπων από το 2024

Με το Euro5 να μην κλείνει ούτε 2 χρόνια σε εφαρμογή, στις μοτοσυκλέτες, στο τραπέζι ήδη έχει πέσει η υιοθέτηση της επόμενης προδιαγραφής ρύπων, της Euro 5+.

Σύμφωνα με τις διεθνείς πηγές, οι νέες προδιαγραφές Euro 5+ θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2024, άμεσα για όλα τα καινούργια μοντέλα που θα παρουσιαστούν για την χρονιά εκείνη, ενώ το 2025 θα πρέπει κάθε μοτοσυκλέτα που πωλείται από αντιπροσωπεία, να συμφωνεί με τις Euro 5+.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 

Αυστηρότερες μετρήσεις ρύπων με πραγματικές συνθήκες

Βασική διαφορά της νέας προδιαγραφής, είναι ότι δεν θα χρησιμοποιείται πλέον «θεωρητική» προσέγγιση για τον υπολογισμό των ρύπων, αλλά με πραγματικές μετρήσεις σε κύκλους δρόμου αλλά και πίστας. Ακόμα, όλα τα μοντέλα προδιαγραφών Euro 5+ θα πρέπει να φέρουν το διαγνωστικό σύστημα OBD 2, ενώ οι απαιτήσεις από τα ηλεκτρονικά συστήματα θα αλλάξουν.
 

Αν ρυπαίνεις πάνω από τα όρια, σου βγάζει λαμπάκι!

Πως λέμε… check engine; Οι προδιαγραφές Euro 5+ φέρνουν νέες δυνατότητες και περισσότερους αισθητήρες λάμδα στην εξάτμιση, που θα επιτρέπουν την παρακολούθηση των εκπεμπόμενων ρύπων σε πραγματικό χρόνο. Αυτό σημαίνει, ότι η μοτοσυκλέτα θα έχει δυνατότητα παρακολούθησης των ρύπων ακόμα και κατά την διάρκεια της οδήγησης και, αν ανιχνευθεί υπέρβαση των ορίων, θα ειδοποιεί τον αναβάτη ώστε να προβεί στο συνεργείο.
 

Ακόμη πιο αθόρυβες οι μοτοσυκλέτες

Μαζί με την αυστηροποίηση των test για την τήρηση των ορίων στους ρύπους, το Euro 5+ αναμένεται να φέρει και περαιτέρω μείωση του ορίου θορύβου, χωρίς όμως να δημοσιεύεται ακόμα κάποια τιμή στα dB.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »