Νέα μέτρα-πονοκέφαλο για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών μελετά το Υπουργείο Μεταφορών.

Ετοιμάζεται «κάρτα θορύβου» για μοτοσυκλέτες

«Κάνεις υπερβολικό θόρυβο; Κόβεσαι» θα είναι πιθανόν η κατάσταση για τα δίκυκλα σε λίγο καιρό, βάσει μέτρων που εξετάζει το υπουργείο – Δείτε τι συμβαίνει.

Την εισαγωγή μιας «κάρτας θορύβου» για την μείωση της ηχορύπανσης, φαίνεται πως εξετάζει το Υπουργείο Μεταφορών. Το μέτρο θα λειτουργεί παράλληλα με το ΚΤΕΟ ή ανεξάρτητα σε συνεργεία και πιθανότατα θα εκδίδει δελτίο, το οποίο θα χρησιμεύει για την επιβεβαίωση της τήρησης των προδιαγραφών του κατασκευαστή.

Αυτό που προκαλεί και πάλι αντιδράσεις, βέβαια, είναι η αναφορά του μέτρου μόνο «για δίκυκλα» προς το παρόν, χωρίς καμία άλλη υποσημείωση για εφαρμογή του σε αυτοκίνητα ή άλλα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους. Κλασική, ελληνική αντιμετώπιση ενός θέματος με την νοοτροπία «τα μηχανάκια φταίνε». Anyway.

Συνεχίζοντας επί του θέματος, αν το μέτρο εφαρμοστεί,  δεν αποκλείονται και τα πρόστιμα για τα δίκυκλα και τις μοτοσυκλέτες που θα βρίσκονται εκτός προδιαγραφών ηχητικής έντασης. Μεταξύ άλλων, το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι μελετά το μείζον θέμα της δημιουργίας ειδικών χώρων στάθμευσης για δίκυκλα. Τώρα, το τι ακριβώς και το πώς θα γίνει, θα δείξει ο χρόνος…
 

  • Ioannis

    Εντάξει σωστό το μετρο,αλλά παλι μονόπλευρο.Τι γινεται με τα αυτοκίνητά που προκαλουν επί τουτου περισσότερο θοριβο ?

     
  • Thanos

    Αφου υπαρχουν τα ΚΤΕΟ που κανουν ακριβως αυτη την δουλειά, τι παραπάνω θέλουν, Βέβαια απο εκεί περνάνε τα πάντα, αλλαγμένες εξατμίσεις. και φουλ καυσαερια με την βούλα του ΚΤΕΟ. Παλι λεφτά θελουν να μαζέψουν χωρις αποτέλεσμα για την υγεια του κόσμου. Γνωστη μπανανία η Ελλάδα.

      2
  • Κουκος

    Τα μηχανάκια από μόνα τους φυσικά κ δε φταίνε. Κάποιοι κάγκουρες όμως που αλλάζουν εξάτμιση και όταν περνάνε σου τρυπάνε το μυαλό ΑΣΦΑΛΩΣ Κ ΦΤΑΙΝΕ και Πρέπει να τιμωρούνται ΑΥΣΤΗΡΑ... Δεν φταίνε οι υπόλοιποι αν ο εγκέφαλος ορισμένων έχει καεί ........

      3
  • Γιώργος

    Να γλυτώσει επιτέλους ο κόσμος της μοτοσικλέτας από τους κάγκουρες. Γιατί ότι και αν έχει φτάσει να νομίζει ο κόσμος , η εξάτμιση που κάνει θόρυβο δεν είναι εξάτμιση μοτοσυκλετιστή, είναι εξάτμιση καγκουρα συνήθως άσχετου.

      2
  • Mplek

    Για να δούμε θα σταματήσει αυτος ο ενοχλητικός ήχος που βγάζουν κ πάπια πρώτα κ μετά τα μηχανάκια.. Κανένας σεβασμός ότι ώρα κ να είναι γκαζώνουν..

      2
  • Kostas

    Καλά κρασιά. Λες και αν κάνει θόρυβο η μηχανή μου δεν θα την περάσουν... Όπως περνάνε όλα τα σαραβαλα ΚΤΕΟ και βγάζουν κατά καυσαερίων έτσι θα βγάζουν και κάρτα θορύβου. Αν τα παίρνουν τα 10ευρα μια χαρά θα είναι. Όλα για τα λεφτά...

     
  • Γιωργος

    Να τελειώνουμε με τους κάγκουρες, ας είναι μόνο μηχανάκια. Πολλοί κάγκουρες με μηχανές , εκατομμύρια κάγκουρες με παπάκια που κάνουν θόρυβο Moto gp ενώ πάνε με 20χαω .

      4