Σύντομα αυτές οι συσκευές μπορεί να ακούν ακόμα και το θόρυβο που παράγει η μοτοσυκλέτα σου...

Έρχονται «κάμερες» που θα μετρούν και τον θόρυβο!

Νέο μέτρο σε πειραματικό στάδιο ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Αγγλίας. Δείτε τι σκαρφίστηκαν…

Το θέμα της ηχορύπανσης με οχήματα πάντα συζητάται. Από την μία υπάρχουν σαφή νομοθετικά όρια για τον θόρυβο αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών (τα οποία δεν θεσπίστηκαν καθόλου τυχαία). Από την άλλη, κάθε φορά που επιβάλλονται ποινές θορύβου, πάντα η συζήτηση θα καταλήξει μέχρι και σε αναζητήσεις… ελευθερίας πράξεων και ενόχλησης η μη, του κοινοί ενδιαφέροντος, με δαιδαλώδη αποτελέσματα.

Ακούστε λοιπόν (έχουμε λόγο που χρησιμοποιήσαμε αυτή τη λέξη), τι θα εφαρμοστεί πειραματικά στην Αγγλία. Η κυβέρνηση αποφάσισε την τοποθέτηση, σε ποικίλα σημεία στην χώρα, «καμερών» που θα λειτουργούν παρόμοια με τις κάμερες ταχύτητας, αλλά θα μετρούν στάθμη θορύβου. Μέσω ενός μικροφώνου στο μηχανισμό, η κάμερα θα αναγνωρίζει αν ένα όχημα ξεπερνά τα νόμιμα όρια θορύβου και θα τραβά επιτόπου φωτογραφία, την οποία κατόπιν θα λαμβάνουν οι αρχές με… γνωστά αποτελέσματα.

Το μέτρο έρχεται, σύμφωνα με τα ανάλογα ρεπορτάζ, ως αποτέλεσμα διαρκώς αυξανόμενης πίεσης από τις διοικήσεις των επαρχιακών περιοχών, όπου η ηχορύπανση από πειραγμένα οχήματα είναι διαρκώς αυξαόμενο πρόβλημα. Μάλιστα, οι πηγές αναφέρουν ότι το μέτρο θα λειτουργήσει υποβοηθητικά για την αστυνομία, η οποία περνά τεράστιες δυσκολίες στην Γηραιά Αλβιώνα.

Πως σας...ακούγεται εσάς αυτό το μέτρο; Θα είναι ρεαλιστικό και αποτελεσματικό; Ή θα εξελιχθεί σε ένα εισπρακτικό μέτρο χωρίς καμία επαφή με την πραγματικότητα;
 

  • Manos

    Οι θορυβώδεις εξατμίσεις όμως πόσες φορές κάνουν αισθητή την παρουσία μας στους οδηγούς αυτοκινήτων που μιλάνε στα κινητά και καπνίζουν με ένα καφέ στο χέρι.οι εξατμίσεις είναι άλλο ένα μέτρο ασφάλειας.

      2
  • Στέφανος

    Χιλιάδες κομπλεξικοί και λοιποί ψυχοπαθείς έχουν την ανάγκη να "την αμολήσουν" και να φύγουν. Δε μπορούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους προσφέροντας κάτι θετικό στους συνανθρώπους τους και γι αυτό δίνουν ...φασαρία. Συμφωνώ με το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο και στην Ελλάδα, όχι μόνο στους αυτοκινητόδρομους αλλά και (κυρίως) μέσα σε κατοικημένες περιοχές. Η ποινή δε, θα πρέπει να είναι για την πρώτη φορά πρόστιμο, επισκευή και πιστοποίηση από ΚΤΕΟ, ενώ σε περίπτωση επανάληψης της παράβασης, εκτός από τα προηγούμενα να ζητείται και χαρτί από ψυχίατρο.

      32