Θα δούμε μοτοσυκλέτες σαν και αυτή, να κατεβαίνουν την Corkscrew;

Έρχονται αγώνες με...baggers στην Laguna Seca!

Ποιο είναι το πιο απροσδόκητο δίτροχο όχημα που περιμένετε να δείτε σε αγώνες; Μήπως μια μοτοσυκλέτα σαν αυτή εδώ; Διαβάστε τι ετοιμάζουν στην Αμερική…

Η MotoAmerica και οι λοιποί εμπλεκόμενοι στους αγώνες μοτοσυκλέτας, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, πήραν μια απόφαση που έχει προκαλέσει από έντονη προσδοκία μέχρι και… γέλιο. Πιο συγκεκριμένα, η MotoAmerica σκέφτεται την δημιουργία κατηγορίας… τροποποιημένων baggers (μοτοσυκλέτες δηλαδή, σαν την Harley της φωτογραφίας) η οποία θα τρέξει στην Laguna Seca!
 
Και για όσους δεν την θυμούνται από την ιστορική προσπέραση του Rossi στον Stoner το 2008 ή από κάποιο βιντεοπαιχνίδι, η Laguna Seca είναι μια αρκετά τεχνική πίστα στην οποία οι αναβάτες δοκιμάζονται στο έπακρο. Φανταστείτε τώρα, μια bagger 300 κιλών να… στρίβει στην θρυλική Corkscrew. Όσο φτιαγμένη και να είναι.
 
Ο πρόεδρος της MotoAmerica, Wayne Rainey, δήλωσε για την απόφαση: «Δεν μπορώ να περιμένω να δω τα baggers να στρίβουν για πρώτη φορά στην Corkscrew. Νομίζω ότι αυτό θα είναι ένα θέαμα που θα αγαπήσουν οι fans μας. Πιστεύω ότι οι αναβάτες μας θα προσφέρουν ένα καταπληκτικό θέαμα και θα δέσουν καλά με τα υπόλοιπα δρώμενα που έχουμε σχεδιάσει για το Superbike Speedfest. Θα είναι ένα εκπληκτικό Σαββατοκύριακο» Από άποψης θεάματος, και εμείς το πιστεύουμε…

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, αλλά έχει γίνει σαφές ότι η κατηγορία έχει σκοπό να προωθήσει την V-Twin αμερικανική μοτοσυκλέτα αλλά και την μεγάλη βιομηχανία βελτίωσης που υπάρχει στην χώρα.