Η σειρά ανάφλεξης του δικύλινδρου εν σειρά, θα τον κάνει να ακούγεται και να αποδίδει σαν V2.

Τροχοί 21 και 18 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα

TFT οθόνη όμοια με αυτή του R1200GS

Έρχεται F850GS

Η Βαυαρική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser video που μας επιτρέπει να ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στο F850GS που θα δούμε στην EICMA.

Η F850GS θα είναι ένα εντελώς νέο μοντέλο που θα αντικαταστήσει το ικανό μεν F800GS, αλλά ξεπερασμένο σε σχέση με τα νεότερα Africa Twin, Multistrada 950 και 1090 Adventure R. Η σημαντικότερη βελτίωση θα είναι αυτή του κινητήρα, ο οποίος με την αύξηση του κυβισμού του κατά 50 περίπου κυβικά, θα δει την ιπποδύναμή του να φτάνει γύρω στους 100 ίππους και να έρχεται στα ίδια επίπεδα με τον ανταγωνισμού. Φημολογείται ότι η σειρά ανάφλεξης του δικύλινδρου εν σειρά, θα τον κάνει να ακούγεται και να αποδίδει σαν V2.

Το ατσάλινο πλαίσιο του F800GS, θα αντικατασταθεί από ένα αλουμινένιο και τα αναλογικά όργανα θα δώσουν τη θέση τους σε μια οθόνη TFT όμοια με αυτή του R1200GS, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να συνδέει το κινητό του μέσω Bluetooth.  Η BMW θέλει να πρωταγωνιστήσει ξανά στην κατηγορία των μεσαίων on-off και η νέα μοτοσυκλέτα θα είναι σημαντικά βελτιωμένη σε σχέση με αυτή που αντικαθιστά, ενώ οι τροχοί των 21 και 18 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα θα την κάνουν ικανή για εκτός δρόμου χρήση.