Επιστροφή στους αγώνες με βάθρο για τον Παπασταύρου

Ο Γιώργος Παπασταύρου μετά από σχεδόν τρία χρόνια αποχής, επιστρέφει δυναμικά κατακτώντας την τρίτη θέση σε αγώνα Supermoto.

Η πίστα Sparta Racing Circuit MOTUL φιλοξένησε τον δεύτερο αγώνα Supermoto του κυπέλλου Wolf cup 2018 και ο Γιώργος Παπασταύρου επέλεξε την εξαιρετική αυτή πίστα της Σπάρτης για να αγωνιστεί ξανά μετά από 2,5 χρόνια μακριά από τους αγώνες. Η ομάδα του, Team Wolf Racing Motul, με επικεφαλής τον Γιώργο Παρασκευά, προετοίμασε άψογα την αγωνιστική Husqvarna FS450 με την οποία μάλιστα συμμετείχε για πρώτη φορά. Όμως, το ταλέντο, οι ικανότητες και η σκληρή δουλειά έφεραν τον Γιώργο στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης. Αυτό έχει ιδιαίτερη αξία αν αναλογιστούμε το επίπεδο του ανταγωνισμού, καθώς ήρθε αντιμέτωπος με αναβάτες που πρωταγωνιστούν αυτή τη στιγμή στους αγώνες και το Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Με αυτό τον τρόπο ο Γιώργος Παπασταύρου αποδεικνύει ότι είναι ανταγωνιστικός και μπορεί να δώσει νέο πνοή στους ελληνικούς αγώνες.



Να θυμίσουμε ότι η πρώτη επαφή του Γιώργου με τους αγώνες έγινε πολύ νωρίς καθώς σε ηλικία 12 ετών ξεκίνησε τους αγώνες Motocross. Το ταλέντο του ήταν εμφανές από την αρχή και το 2008, σε ηλικία μόλις 15 ετών, κατέλαβε την 5η θέση ανάμεσα σε 25 αναβάτες. Το 2010 οι ασφάλτινες μοτοσυκλέτες τον κέρδισαν, όταν είχε την πρώτη του επαφή με Supersport και αποφάσισε να αφοσιωθεί στους αγώνες ταχύτητας. 2 χρόνια αργότερα ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε αγώνα του πανελλήνιου πρωταθλήματος με ένα Yamaha R6 της κατηγορίας open. Την ίδια χρονιά παίρνει μέρος σε δυο αγώνες στην Ιταλία κατακτώντας μια τρίτη και μια έκτη θέση ανάμεσα σε δεκάδες αναβάτες κορυφαίου επιπέδου. Την περίοδο 2012 – 2013 γίνεται αναβάτης της Kosmocar Eco Ducati Team και αγωνίζεται με μια Panigale 1199 SSTK στην κατηγορία Superstock 1000, ενώ δυο χρόνια αργότερα παράλληλα με το πρωτάθλημα ταχύτητας, αγωνίζεται και στα Supermoto κατακτώντας την πρώτη θέση του πρωταθλήματος στην κατηγορία Racing 450.



Μετά από 2,5 χρόνια αποχής από τους αγώνες, ο Γιώργος Παπασταύρου επανέρχεται στο προσκήνιο. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία.