Ο Fabio Quartararo θα ντυθεί και επίσημα μπλε το 2021...

Επίσημο: O Quartararo στη θέση του Rossi!

Η μεγαλύτερη είδηση της ημέρας επιβεβαιώθηκε: O Fabio Quartararo μετακινείται στην εργοστασιακή Yamaha και ο Valentino Rossi βλέπει την πόρτα της εξόδου! Διαβάστε αναλυτικά.

Πριν λίγες ώρες, σας φέραμε πρώτοι στην Ελλάδα την «είδηση της εβδομάδας»: O Valentino Rossi φεύγει από την Yamaha ώστε να έρθει ο Fabio Quartararo. Αυτή την στιγμή είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε επίσημα, την είδηση: Ο Fabio Quartararo θα τρέχει στο πλευρό του Maverick Vinales, τις χρονιές 2021-2022.

Η μεταγραφή ήταν για πολλούς φυσικό επακόλουθο των εξαιρετικών αποτελεσμάτων του Fabio: Ο 20χρονος Γάλλος, αν και rookie στην κατηγορία, κατάφερε 6 Pole positions και 7 βάθρα το 2019, εντυπωσιάζοντας και κάνοντας άλλες ομάδες (Ducati και Suzuki, σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα) να σφάζονται στα πόδια του κάνοντας προσφορές.

Κατά αυτό τον τρόπο, η Yamaha έσπευσε να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Quartararo για την διετία 2021-2022 κλείνοντας τάχιστα συμβόλαιο μαζί του. Ο Lin Jarvis δήλωσε για την μεταγραφή: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ο Fabio θα γίνει μέλος της εργοστασιακής ομάσας της Yamaha για το 2021 και το 2022. Τα αποτελέσματα του ήταν εντυπωσιακά στην χρονιά ντεμπούτου του. Η πρόσκληση που του απευθύναμε ήταν το επόμενο λογικό βήμα. Ο Fabio είναι 20 χρονών αλλά επιδεικνύει μεγάλη ωριμότητα, εντός και εκτός πίστας».

Ο Fabio Quartararo είπε με την σειρά του: «Δεν ήταν απλό να εξασφαλίσουμε αυτή την συμφωνία, αλλά τώρα έχω ένα ξεκάθαρο πλάνο για τα επόμενα 3 χρόνια και είμαι πραγματικά χαρούμενος. Θα δουλέψω σκληρά, όπως και πέρσι και έχω πολύ μεγάλο κίνητρο να πετύχω υψηλή απόδοση»

Τι θα γίνει όμως με τον κολοσσό του αθλήματος, Valentino Rossi; Τα MotoGP δηλώνουν ότι ο Rossi και η Yamaha θα σκεφτούν τι θα κάνουν, σχετικά με τα επόμενα βήματα του «Γιατρού»… Μια νέα εποχή για την Yamaha ξημερώνει.