Επίσημο: Ηλεκτρονικά πλέον οι ανανεώσεις διπλωμάτων

Επίσημο: Ηλεκτρονικά πλέον οι ανανεώσεις διπλωμάτων

Επίσημο: Ηλεκτρονικά πλέον οι ανανεώσεις διπλωμάτων

Μέσα στην εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για να ξεκινήσουν οι online ανανεώσεις των διπλωμάτων οδήγησης, όπως δήλωσε ο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερακκάκης.

Online η ανανέωση διπλωμάτων - Έρχεται το ψηφιακό πορτοφόλι

Θέμα χρόνου είναι η δυνατότητα ηλεκτρονικής ανανέωσης του διπλώματος οδήγησης, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερακκάκης. Ο υπουργός ανέφερε επίσης, πως θα δημιουργηθεί και ένα ψηφιακό πορτοφόλι μέσα στο οποίο θα υπάρχει η ταυτότητα, η άδεια οδήγησης αλλά και άλλα έγγραφα όπως το βιβλιάριο υγείας.

Ανοίγει η πλατφόρμα σύντομα - όλα θα γίνονται ψηφιακά

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Για την ανανέωση του διπλώματος, ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε ότι η πλατφόρμα θα ξεκινήσει να λειτουργεί μέσα στη βδομάδα. Ειδικότερα, ανέλυσε πως θα γίνονται περίπου 210.000 ανανεώσεις τον χρόνο μέσα από την πλατφόρμα, καθώς είναι απαραίτητο να ανανεώνονται περιοδικά οι άδειες των άνω των 65 ετών κάθε τρία χρόνια, αυτές των άνω των 80 ετών κάθε δυο χρόνια και αυτές των επαγγελματιών κάθε πέντε χρόνια. Ο υπουργός υπογράμμισε πως «όλη η διαδικασία πλέον θα γίνεται μέσω πλατφόρμας, θα συναντά κάποιος τους γιατρούς για τις απαιτούμενες εξετάσεις, αλλά όλα θα γίνονται με μηνύματα SMS κι ενημέρωση για την πορεία της αίτησης με τρόπο ψηφιακά σχεδιασμένο».

Το ψηφιακό πορτοφόλι θα περιλαμβάνει ταυτότητα, άδεια και βιβλιάριο 

Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι θα δημιουργηθεί ένα ψηφιακό πορτοφόλι που θα περιλαμβάνει την ταυτότητα, την άδεια οδήγησης αλλά και το βιβλιάριο υγείας του κατόχου ή των παιδιών του. «Το κινητό μας μετατρέπεται σε στοιχείο ταυτοποίησής μας και τα στοιχεία ταυτοποίησης γενικά είναι χρήσιμο να νοούνται ως υπηρεσίες. Αυτό που θα κάνουμε είναι να φτιάξουμε μια στοχευμένη υπηρεσία με τις υφιστάμενες ταυτότητες και τα διπλώματα οδήγησης και να τα προσθέσουμε στο wallet των κινητών. Η ιδέα είναι να έχουμε μια εφαρμογή ψηφιακού πορτοφολιού, wallet, ώστε να διευκολύνεται ο πολίτης με έναν ασφαλή τρόπο να έχει αυτά τα στοιχεία και μάλιστα με πρόσθετες μέριμνες προσωπικών δεδομένων».
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »