Επίσημο: Αποσύρεται ο Jorge Lorenzo

Ο Jorge Lorenzo ανακοίνωσε ότι μένει εκτός MotoGP μετά το τέλος της σεζόν, σε επίσημη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν λίγο, στην Valencia ενώπιον παγκόσμιου τύπου. Δείτε περισσότερα.

Ο Jorge Lorenzo, συντετριμμένος, σε ζωντανή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν λίγο, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τους αγώνες MotoGP. Η απόσυρσή του θα πραγματοποιηθεί, μετά τον αγώνα της Valencia που θα γίνει την Κυριακή.

Ο Lorenzo, κάνοντας έντονη προσπάθεια να συγκρατήσει τα συναισθήματά του, μίλησε σύντομα για την καριέρα του και τις τελευταίες αποφάσεις του, που τον έφεραν στο γκαράζ της Repsol Honda και τελικά στην δυσκολότερη σεζόν της καριέρας του. Ο Ισπανός αναβάτης ζήτησε συγγνώμη από τον Alberto Puig και τους ανθρώπους της Honda, που δήλωσε ότι τους «απογοήτευσε» με την απόδοσή του.

«Η μέρα έφτασε. Αυτός θα είναι ο τελευταίος μου αγώνας στα MotoGP και στο τέλος του, θα αποσυρθώ από τους επαγγελματικούς αγώνες» είπε κατά λέξη ο Lorenzo.

Ο Jorge ξεκίνησε τους αγώνες στα MotoGP το 2008, έχοντας ήδη πετύχει 2 παγκόσμια πρωταθλήματα στην κατηγορία των 250 κυβικών. Σε αυτή, κέρδισε 3 πρωταθλήματα και 44 νίκες, ενώ είναι ο μόνος αναβάτης που στέρησε τίτλο από τον Marc Marquez μέχρι τώρα.

Ο επικεφαλής της Dorna, Carmelo Ezpeleta, ανακοίνωσε ότι ο Jorge Lorenzo θα λάβει θέση ανάμεσα στους «MotoGP legends», μετά το τέλος του αγώνα της Valencia. Για την θέση του στην εργοστασιακή ομάδα της Honda, ισχυρό φαβορί παραμένει ο Johann Zarco.
 

  • Γιαννης

    Ευτηχως δεν θα μου λείψει έτσι αχώνευτος Που είναι καλό θα κάνει στο άθλημα άλλη μια απόδειξη ότι αν δεν έχεις καλό χαρακτήρα πάνε τσάμπα τα κατορθώματα